Πουλήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη»

on .

DODONH ERGOSTASIO

• Σε συμφωνία εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού της Ηπειρωτικής βιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ από το CVC Capital Partners VII κατέληξαν το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο και η SI Foods, βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας, η οποία ηγείται των πωλήσεων φέτας ΠΟΠ στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας οι ιδιοκτήτες της SI Foods παραμένουν ενεργοί μέτοχοι, διατηρώντας τη διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗ, των θυγατρικών εταιριών και των λειτουργιών της. Η συνεργασία αυτή θα αποτελέσει τη βάση τόσο για την SIF όσο και για την ΔΩΔΩΝΗ, για την περαιτέρω ανάπτυξη κυρίως στην κατηγορία των τυροκομικών προϊόντων, καθώς και σε παρεμφερείς κατηγορίες τροφίμων μέσω επενδύσεων και πιθανών εξαγορών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
H CVC Capital Partners αποτελεί ηγέτιδα συμβουλευτική και επενδυτική εταιρία σε διεθνές επίπεδο, με γραφεία σε 23 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και ΗΠΑ. Τα κεφάλαια που διαχειρίζεται η CVC είναι επενδυμένα σε περισσότερες από 90 επιχειρήσεις παγκοσμίως και απασχολεί περισσότερους από 450.000 εργαζομένους.
Ο Τom Seepers, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία που ξεκινάμε με την CVC, η οποία θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα μετασχηματισμού και προόδου της ΔΩΔΩΝΗ σε μακροπρόθεσμο πλαίσιο, διατηρώντας την σταθερότητα και την ασφάλεια που προσφέρουμε τόσο στους εργαζομένους μας, όσο και στους προμηθευτές μας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τη CVC, αποκτούμε έναν ισχυρό συνεργάτη που εστιάζει στη δημιουργία βιώσιμης αξίας, μοιράζεται τις αρχές μας για βιώσιμη ανάπτυξη και θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της πορείας μας και στη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης της ΔΩΔΩΝΗ».