Έσωσαν μία γυναίκα από βέβαιο πνιγμό στη λίμνη!

on .

FOTHS LIONTOS

• Μία ανθρώπινη ζωή σώθηκε χθες χάρη στο κουράγιο και την αυτοθυσία που έδειξαν οι προπονητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, οι οποίοι τη γλίτωσαν από βέβαιο πνιγμό!
Η γυναίκα για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία βρέθηκε το μεσημέρι στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας, στο ύψος περίπου της Πλατείας Μαβίλη. Την εντόπισε ο προπονητής Βασίλης Ευθυμίου, ο οποίος έτυχε να περνάει με το ποδήλατο από την Πλατεία, ενώ επέβλεπε τους αθλητές του. Είδε πρώτα το μπουφάν της στην ακτή και στη συνέχεια την ίδια να επιπλέει μέσα στη λίμνη και επιχείρησε να τη βοηθήσει, κάτι που από την στεριά αποδείχθηκε δύσκολο.
Βούτηξε στη λίμνη!
Κάλεσε λοιπόν τηλεφωνικά τον έτερο προπονητή του Ομίλου Φώτη Λιόντο που εκείνη την ώρα βρισκόταν με το φουσκωτό του στη λίμνη παρέα με την Αγγελική Γκρέμου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο όπου βρισκόταν η γυναίκα. Ωστόσο, αυτή που μέχρι τη στιγμή εκείνη επέπλεε, ξαφνικά βούλιαξε και ο κ. Λιόντος αναγκάστηκε να βουτήξει στα νερά, την έπιασε και την ανέσυρε ημιλιπόθυμη και σε κατάσταση σοκ στην ακτή. Από τους προπονητές του Ομίλου και πολίτες που έτυχε να περνούν εκείνη την ώρα από την Πλατεία Μαβίλη κλήθηκαν η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου μετέφερε την γυναίκα στο Νοσοκομείο για τα περαιτέρω.
Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε το σωματείο, με τη Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων να συγχαίρει θερμά τους προπονητές Φώτη Λιόντο, Βασίλη Ευθυμίου, Αγγελική Γκρέμου και Γιάννη Τσίλη για το γεγονός ότι «χάρη στην καίρια παρέμβασή τους και την αυτοθυσία που έδειξαν, σώθηκε από βέβαιο πνιγμό μία συμπολίτισσά μας», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ