Μείζον θέμα η παραμονή του Γραφείου ΕΛΤΑ στο Δελβινάκι

on .

ELTA PINAKIDA

Μπορεί για τους κατοίκους μίας μεγάλης πόλης όπως τα Γιάννενα να φαντάζει ως... μικρής σημασίας ζήτημα η ύπαρξη ταχυδρομικού γραφείου σε μία ακριτική κωμόπολη όπως το Δελβινάκι, όμως για όλους εκείνους τους πολίτες που ζουν στα εξήντα περίπου μικρά και μεγάλα χωριά του Πωγωνίου τα οποία αυτό εξυπηρετεί είναι μείζον θέμα!
Γι’ αυτό και κάθε υπόνοια κατάργησης του συγκεκριμένου Γραφείου των ΕΛΤΑ προκαλεί έντονη ανησυχία στην ακριτική αυτή περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας βλέπουν τα τελευταία χρόνια να «απογυμνώνεται» το Πωγώνι ακόμα και από απολύτως αναγκαίες γι’ αυτούς δημόσιες υπηρεσίες!
Ένας μόνο υπάλληλος!
Το ζήτημα ανέδειξε την περασμένη εβδομάδα ο «Π.Λ.» με αφορμή πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη λειτουργία Περιφερειακού Πρακτορείου ΕΛΤΑ στο Καλπάκι, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων στην οριστική κατάργηση του Ταχυδρομικού Γραφείου στο Δελβινάκι.
Η ανακοίνωση δε του Δημάρχου Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ο οποίος έκανε γνωστό ότι από την Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ του δόθηκε διαβεβαίωση ότι το Ταχυδρομείο Δελβινακίου δεν θα κλείσει, δεν καθησύχασε κανέναν, καθώς ως απαραίτητη προϋπόθεση για να διατηρηθεί η υπηρεσία έχει τεθεί το να υπάρχει σ’ αυτήν μόνιμο προσωπικό. Σήμερα στα ΕΛΤΑ Δελβινακίου υπηρετεί μόνο ένας μόνιμος υπάλληλος!
Ενήμερος ο Κ. Τασούλας
Για το συγκεκριμένο σημαντικό για την περιοχή ζήτημα ενημερώθηκε και ο συμπατριώτης μας Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, τη συνδρομή του οποίου ζήτησαν κάτοικοι προκειμένου να διατηρηθεί το Ταχυδρομικό Γραφείο στο Δελβινάκι ενισχυόμενο μάλιστα με μόνιμο προσωπικό.
Στα επιχειρήματα των Πωγωνήσιων περιλαμβάνεται καταρχήν η γεωγραφική θέση του Δελβινακίου. Όπως αναφέρουν, βρίσκεται στο κέντρο του Πωγωνίου, άρα η πρόσβαση σ’ αυτό είναι πιο σύντομη σε σχέση με την πρόσβαση στο Καλπάκι για τους κατοίκους των περισσότερων ακριτικών χωριών του, ιδίως αυτών στα Ριζά Νεμέρτσικας του Άνω Πωγωνίου.
Για παράδειγμα, είναι πιο εύκολο να μεταβεί ένας πολίτης από τους Δρυμάδες στο Δελβινάκι προκειμένου να εξυπηρετηθεί απ’ τα ΕΛΤΑ από το να πάει στο Καλπάκι που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα απ’ το χωριό του!
Εξάλλου, όπως σημειώνουν, μπορεί κανείς να συνδυάσει την εξυπηρέτησή του από το Γραφείο ΕΛΤΑ Δελβινακίου και με άλλες δημόσιες υπηρεσίες της ακριτικής κωμόπολης όπως το Κέντρο Υγείας και το Αστυνομικό Τμήμα που εδρεύει εκεί, αλλά και με την τοπική αγορά!
Τέλος, αρκετοί είναι εκείνοι που υπενθυμίζουν ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία εξυπηρετεί και αρκετούς ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο, οι οποίοι προτιμούν να πηγαίνουν στο Δελβινάκι για αλληλογραφία, αποστολές δεμάτων κι άλλες συναλλαγές λόγω της ευκολότερης οδικής πρόσβασης.