Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Αλβανία!

on .

ANASTASIOS ALBANIAS

• Aντίστροφα μετρούν πλέον οι μέρες για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Απριλίου στη γειτονική Αλβανία, εκλογές ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, εκπρόσωποι της οποίας κατέρχονται ως υποψήφιοι σε διάφορες περιφέρειες.
Σαφή και υπεύθυνη στάση σχετικά με τις εκλογές πήρε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, μιλώντας χθες στον καθεδρικό ναό των Τιράνων. Ο κ. Αναστάσιος ξεκαθάρισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει καμία ανάμειξη με τα κόμματα, αλλά συνέστησε στους πιστούς να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να μην αδιαφορήσουν.

«Μην αδιαφορείτε...»
Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε τα ακόλουθα σχετικά με τις επικείμενες εκλογές: «Όπως είναι γνωστό, την επόμενη Κυριακή θα έχουμε εκλογές εδώ στην Αλβανία. Από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας μας εδώ τονίσαμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν ανακατεύεται στα πολιτικά κόμματα και δεν παίρνει τη θέση του Α΄ ή του Β΄ κόμματος. Αυτή είναι η πρώτη αρχή. Υπάρχει όμως και μια δεύτερη αρχή, πολύ σημαντική. Όλοι οι ενήλικες Ορθόδοξοι είναι υπεύθυνοι πολίτες αυτής της χώρας και έχουν υποχρέωση να ψηφίζουν. Δεν μπορούν να αδιαφορούν και να λένε εμείς δεν ασχολούμαστε με τα κόμματα. Το κριτήριο είναι πολύ συγκεκριμένο. Να ψηφίζουν ανθρώπους, που ξέρουν ότι είναι ακέραιοι και ότι δεν βάζουν πρώτα το εγώ τους και μετά το εμείς και έχουν αληθινό ενδιαφέρον και τη δυνατότητα να οδηγούν τη χώρα εκεί που είναι η αλήθεια, η αλληλοκατανόηση και η πρόοδος».
Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τονίζοντας ότι όποιος επιδιώκει να είναι πρώτος, πρέπει να είναι υπηρέτης και δούλος των άλλων.

Προεκλογικές περιοδείες
Ενόψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, εντείνονται οι περιοδείες στελεχών της Ελληνικής Μειονότητας που είναι υποψήφιοι σε περιοχές και χωριά του Βορειοηπειρωτικού χώρου.
Στο πλαίσιο αυτό, συνάντηση στελεχών και κατοίκων έγινε τις προηγούμενες ημέρες στους Αγίους Σαράντα, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΚΕΑΔ – Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα Βαγγέλη Ντούλε ενώ μετείχαν επίσης ο Γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Βασίλης Κάγιος και ο υποψήφιος βουλευτής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - ΚΕΑΔ στην περιφέρεια Αυλώνας του συνδυασμού «ΔΚ-Συμμαχία για αλλαγή» Βαγγέλης Αναγνώστης. Ο κ. Αναγνώστης επισκέφθηκε και την περιφέρεια Αυλώνας και συγκεκριμένα τη Χιμάρα, τους Δρυμμάδες, τη Νίβιτσα, το Λούκοβο και την ακριτική Νάρτα.
Η.Μ.