Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

on .

TZIALLA MANTZIOY EL

• Ένα αφιέρωμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τη ζωγράφο, ποιήτρια, συγγραφέα και επί τιμή σχολική σύμβουλο Ελευθερία Τζιάλλα - Μάνζιου μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι μέσα από το κανάλι του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qKWrZQMtCfk) σήμερα, Δευτέρα και ώρα 19:00.

Η Ελευθερία Τζιάλλα Μάντζιου έχει συγγράψει τριάντα επτά βιβλία για κάθε ηλικία. Φιλοτέχνησε όλα τα βιβλία της, δημιούργησε αφίσες, δημοσίευσε και παρουσίασε πλήθος άρθρων, διαλέξεων και επί δέκα χρόνια παρουσίασε εκπομπές στο κρατικό ραδιόφωνο. Δημιούργησε 1.070 πίνακες ζωγραφικής.

Έκανε 15 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής σε όλη την Ελλάδα. Έλαβε μέρος σε 55 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το 1999, ίδρυσε το Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό Κέντρο Δημιουργών Γυναικών με έδρα την Αθήνα. Το Σεπτέμβριο του 2016, ίδρυσε την ιδιωτική της Πινακοθήκη και Βιβλιοθήκη στο Δήμο Ιωαννιτών. Για το έργο της τιμήθηκε πολλές φορές με βραβεία και τιμητικές διακρίσεις από ανώτερα πνευματικά ιδρύματα.

Για το συνολικό έργο της, στις 8 Μαρτίου 2007, Ημέρα της Γυναίκας, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας και Πολιτισμού από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Το 2010, τιμήθηκε με το Χρυσό Μετάλλιο Πνευματικής Αξίας Α΄ Τάξεως από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το συγγραφικό της έργο.

Το Δεκέμβριο του 2019, τιμήθηκε με το Βραβείο Παιδικής Ποίησης για το βιβλίο «Μουσικός Περίπατος». Πολλά έργα της, εικαστικά και βιβλία, βρίσκονται σε κρατικές ή ιδιωτικές πινακοθήκες και βιβλιοθήκες της χώρας.