Σπιτάκια για αδέσποτα αποκτούν τα Γιάννενα!

on .

ADESPOTA SPITAKIA BIKEWICE 

Είναι πολλές οι παράμετροι που καθορίζουν την στάθμη πολιτισμού μίας κοινωνίας και ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίζεται τα αδέσποτα ζώα της.
Στα Γιάννενα το πρόβλημα είναι σοβαρό εδώ και χρόνια, όμως τελευταία έχουν γίνει από πλευράς της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, αυτή του περιορισμού των αδέσποτων κυρίως μέσω στειρώσεων και υιοθεσιών.
Χθες μπήκε στον... χορό και μία ιδιωτική εταιρία, το ταξιδιωτικό γραφείο «Bikewise», η οποία πρόσφερε στον Δήμο δώδεκα καλαίσθητα σπιτάκια τα οποία θα φιλοξενήσουν αδέσποτα που σήμερα κοιμούνται έξω δείχνοντας τον δρόμο για αντίστοιχες πρωτοβουλίες και σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Η παραλαβή των πρώτων έγινε το πρωί από τον εντεταλμένο σύμβουλο Νίκο Τσόλη. Τα δύο σπιτάκια τοποθετήθηκαν στο Πάρκο Ηρώων, δίπλα στο Ρολόι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν και τα υπόλοιπα σε διάφορα σημεία της πόλης.
«Θα περιορίσουμε...»
Ο Νίκος Τσόλης σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους υπεύθυνους της εταιρίας για την προσφορά τους στο Δήμο. Όπως σημείωσε, «είναι μία νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη βοήθεια των συμπολιτών μας με στόχο να περιορίσουμε τα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο Δήμος συνεχίζει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων με πολλές δράσεις. Συγκεντρώνουμε τα αδέσποτα, τα οποία μεταφέρονται στο κυνοκομείο όπου γίνονται οι στειρώσεις και παρέχεται όλη η απαραίτητη φροντίδα».
Βάρος στις υιοθεσίες
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τον Δήμο στις υιοθεσίες σκύλων. Το τελευταίο τρίμηνο υιοθετήθηκαν πάνω από 140 αδέσποτα, γεγονός που δείχνει την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανταπόκρισή τους στις πρωτοβουλίες του.
«Οι πολίτες ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος. Οι πολίτες πρέπει να συνεργάζονται και κυρίως να μεριμνούν για τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, ενώ ο κτηνίατρος του καταφυγίου αδέσποτων Λεωνίδας Παπαϊωάννου ευχαρίστησε τον Δήμο για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει. Όπως είπε, στο κυνοκομείο φιλοξενούνται σήμερα εξήντα ζώα και πρώτη προτεραιότητα είναι να αυξηθούν οι υιοθεσίες.
Από την πλευρά τους οι υπεύθυνοι του «Bikewise» Χαρά Πλιάτσικα και Λευτέρης Φατές ανέφεραν ότι πήραν την πρωτοβουλία να δωρίσουν τα σπιτάκια ώστε να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για τα αδέσποτα αλλά και για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ