Διαδικτυακά από τα Γιάννενα το Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής

on .

synedrio iatriki

• Το 27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας και το 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών θα λάβουν χώρα διαδικτυακά από αύριο, Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή, 18 Απριλίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φοιτητικό γεγονός της Ελλάδας, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας. Οι εργασίες της 27ης διοργάνωσης με πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα, θα φιλοξενηθούν online, σε περισσότερες από 10 παράλληλες αίθουσες και σε ασφαλές – covid free περιβάλλον με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 1.500! Το Συνέδριο είχε προγραμματιστεί να «επιστρέψει» στα Γιάννενα μετά από 19 χρόνια, καθώς στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών είχε διεξαχθεί με επιτυχία το 2002, η 8η διοργάνωση, ωστόσο, οι υγειονομικές συνθήκες δεν το επέτρεψαν. Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου Συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές (Ιατρικής και όχι μόνο) να παρουσιάζουν τις δικές τους εργασίες, όντας οι ίδιοι ομιλητές, βάζοντάς τους από νωρίς στη διαδικασία παραγωγής επιστημονικού έργου, από τα πρώτα κιόλας βήματα της ακαδημαϊκής τους ζωής, παρέχοντάς τους ερεθίσματα για ουσιαστική εμβάθυνση στην Ιατρική Επιστήμη και την επιστημονική έρευνα. Παράλληλα, το 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, φέτος θα είναι ανανεωμένο, με εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με ειδική αναφορά στον COVID-19 που άλλαξε τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη διοργάνωση του Συνεδρίου αναλαμβάνει κάθε χρόνο διαφορετικό Παράρτημα της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ). Φέτος, επιλέχθηκε το Παράρτημα Ιωαννίνων, μιας πόλης που διαθέτει μια Ιατρική Σχολή με σημαντική ιστορία που συμμετέχει διαχρονικά στην διαμόρφωση των επιστημονικών εξελίξεων. Το επιστημονικό πρόγραμμα του 27ου ΕΣΦΙΕ περιλαμβάνει στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις, προφορικές και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις, σεμινάρια και workshops, live Surgeries φυσικά, ενώ και η 25η Ολυμπιάδα Ιατρικής Γνώσης θα είναι αναβαθμισμένη και προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου αφορά σε όλο το φάσμα της Ιατρικής και στα πεδία διασύνδεσής της με άλλες επιστήμες και απευθύνεται σε φοιτητές Ιατρικής, νέους Ιατρούς, φοιτητές και απόφοιτους συναφών σχολών επιστημών υγείας. •Εγγραφές γίνονται στον σύνδεσμο: https://www.eventora.com/el/Events/27o-episthmoniko-synedrio-esfie.