Θρήνος για τον αναπάντεχο χαμό του Δ/ντή της Αγγειοχειρουργικής

on .

KOYTSIAS STELIOS 1

• Σοκ έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος του Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων Στέλιου Κούτσια, ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής τραυματίστηκε θανάσιμα από αναβατόριο σε κλινική της Λάρισας.
Ο αναπάντεχος θάνατος του 56χρονου αναπλ. Καθηγητή σκόρπισε θλίψη τόσο στα Τρίκαλα, τον τόπο καταγωγής του, όσο και

στα Γιάννενα, όπου δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια και μάλιστα με πάθος πάλευε για την ενίσχυση της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΙ.

Το Πανεπ. Ιωαννίνων
Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μόλις πληροφορήθηκε τον αδόκητο θάνατο του Στ. Κούτσια συνήλθε και αφού άκουσε τον Πρύτανη Τρ. Αλμπάνη, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα, το επιστημονικό κύρος, το ακαδημαϊκό ήθος και τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντος στο Τμήμα Ιατρικής αποφάσισε μεταξύ άλλων, να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του και να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την ημέρα της κηδείας.

Η Ιατρική Σχολή
Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την οποία εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και μεταξύ άλλων, αναφέρει για τον Στ. Κούτσια: «το 2018 διορίστηκε Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά από χρόνια θητείας και προσφοράς στην πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα. Στο μικρό διάστημα από τον ερχομό του στην πόλη των Ιωαννίνων κατάφερε με ενθουσιασμό και ζήλο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των αγγειοχειρουργικών περιστατικών της περιοχής μας. Επίσης, με επιμονή και μεθοδικότητα συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ).
»Υπήρξε αγαπητός δάσκαλος, γιατρός και συνάδελφος και η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στο Τμήμα μας και στο ΠΓΝΙ, όσο και στην τοπική κοινωνία».