ο Δ/ντής Αγγειοχειρουργικής του ΠΓΝΙ Στ. Κούτσιας

on .

KOYTSIAS STELIOS

 Θλίψη σκόρπισε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο αναπάντεχος και τραγικός θάνατος του 56χρονου Αναπληρωτή Καθηγητή και Διευθυντή της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής Στέλιου Κούτσια, που χθες το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στην κλινική «Ευτύχιος Πατσίδης» στη Λάρισα.
Ο θάνατος του καθηγητή – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες- οφείλεται σε δυστύχημα καθώς φέρεται να έχει τραυματιστεί θανάσιμα από αναβατόριο, άγνωστο όμως κάτω από ποιες συνθήκες. Όταν εντοπίστηκε και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήταν ήδη αργά, ενώ στην Κλινική έσπευσαν και αστυνομικοί που άρχισαν έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
Σε ανακοίνωσή της, η κλινική Ευτύχιος Πατσίδης σημειώνει τα εξής: «Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για το θλιβερό συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα (σ.σ. χθες) στην Γενική Κλινική «Ευτύχιος Πατσίδης Α.Ε.» που είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια του εξαίρετου ιατρού».
Συγκλονισμένοι είναι και οι συνάδελφοί του στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ενώ ο Διοικητής του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Ν. Κατσακιώρης σε ανάρτησή του μίλησε με θερμά λόγια για τον εκλιπόντα. Έκανε λόγο για έναν άνθρωπο ακέραιο, δημιουργικό, μαχητικό, διεκδικητικό, με ευγένεια και ευθύτητα, που συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής Κλινικής στο ΠΓΝΙ.
Ο Στέλιος Κούτσιας ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., αποτέλεσε τον πρώτο Επιμελητή Ειδικό Αγγειοχειρουργό, της Πανεπιστημιακής Αγγειοχειρουργικής κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2011 είχε εκλεγεί Λέκτορας Αγγειοχειρουργικής – Ενδοαγγειακής Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από τις 26 Ιουνίου 2018 ανέλαβε Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων και υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Τμήματος της Χειρουργικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείων Ιωαννίνων.