Επιστροφή στη δουλειά ζητούν μουσικοί – επισιτιστικοί υπάλληλοι

on .

EPISITISMOS EKI POREIA 9 4 21
• Επιστροφή στη δουλειά με μέτρα προστασίας της υγείας τους διεκδικούν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό και οι Γιαννιώτες μουσικοί, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση στην Κεντρική Πλατεία.
Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τα σωματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ιωαννίνων και Λαϊκών Ασμάτων «Η Αλληλοβοήθεια» στα πλαίσια της πανελλαδικής ημέρας δράσης 21 κλαδικών σωματείων από όλη την Ελλάδα. Στη συγκέντρωση ο Δ. Καλύβας  εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής του ΕΚΙ στο θεατράκι στη «Σκάλα» με στόχο τον συντονισμό δράσης για την Πρωτομαγιά.
Ακολούθησε χαιρετισμός του Β. Διαμάντη, Προέδρου του σωματείου Λαϊκών ασμάτων που τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «οι μουσικοί εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στην ανεργία, χωρίς δουλειά με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όριά τους, και σε μια οικονομική εξαθλίωση. Ένας κλάδος που πρόσφερε και προσφέρει στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα του κάθε τόπου, τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο δίχως να γνωρίζουμε τι θα γίνει για όλο αυτό τον κόσμο». Ο κ. Διαμάντης ζήτησε άνοιγμα των χώρων πολιτισμού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων, φυσικά με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Την κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Δ. Ροσιλόβαλης, πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο λόγω της πανδημίας. Ανάμεσα στα αιτήματα που εξέφρασε ήταν η ένταξη της ειδικότητας των διανομέων, μαγείρων, σερβιτόρων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και η υποχρεωτική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.