Σε 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του νέου Μέτρου για τις Βιολογικές Καλλιέργειες

on .

kalathi

• Την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του νέου Μέτρου για τις Βιολογικές Καλλιέργειες εξήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.
Ο προϋπολογισμός θα ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ και η προκήρυξή του αναμένεται εντός καλοκαιριού.

Για πρώτη φορά όπως έγινε γνωστό, υπάρχει πρόθεση να ενταχθούν και τα μελισσοσμήνη στο εν λόγω μέτρο. Παράλληλα, ο αριθμός των βιοκαλλιεργητών που θα ωφεληθούν, θα ξεπεράσει τις 85.000, καθώς όσον αφορά τη φυτική παραγωγή εντάσσεται σειρά νέων καλλιεργειών.
Για ένα «εξαιρετικά σημαντικό μέτρο» έκανε λόγο ο κ. Λιβανός σε δηλώσεις του, κάτι που «αποδεικνύει στην πράξη την επιλογή μας να στηρίξουμε τα βιολογικά προϊόντα και τους βιοκαλλιεργητές». Προσέθεσε μάλιστα τα εξής: «Από εκεί που εδίδοντο περίπου 85 εκατ. ευρώ το χρόνο για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων στον τόπο μας, τώρα δίνουμε 200 εκατ. ευρώ».
Παράλληλα ο αρμόδιος υπουργός τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να διευρυνθεί το «πεδίο των προϊόντων που εντάσσουμε στο πρόγραμμα, βάζοντας μέσα οπωροκηπευτικά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες -που δεν περιλαμβάνοντο στο προηγούμενο Μέτρο- και εντάσσουμε τα μελίσσια, που είναι επίσης πολύ σημαντικό».