Από σήμερα η παραλαβή των Self tests από τα φαρμακεία των Ιωαννίνων

on .

SELF TEST COVID 19

• Από τα φαρμακεία των Ιωαννίνων μπορούν από σήμερα να προμηθεύονται τα Self tests οι μαθητές ηλικίας 16- 18 ετών και οι εκπαιδευτικοί των λυκείων, όπως ανακοίνωσε χθες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να προσέρχονται έχοντας μαζί τους τον ΑΜΚΑ, ενώ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η διενέργεια των τεστ μέσα στα φαρμακεία. 
 Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων πάντως βρήκε και πάλι λόγο να διαμαρτυρηθεί και να εκδώσει μια μακροσκελή ανακοίνωση εμπλέκοντας όλα τα ζητήματα στα οποία αυτή διαφωνεί με το Υπουργείο Παιδείας με το άνοιγμα των σχολεία αλλά και με τα Self tests, για τα οποία καταλήγει σε ... προκαταβολικά συμπεράσματα: 
«Άλλη μια φορά- σημειώνεται στην ανακοίνωση-  όλα επαφίενται στην ατομική ευθύνη  η οποία θα  στοχοποιηθεί σε ενδεχόμενο νέο φιάσκο, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση προσφέρει εκατομμύρια ευρώ στις εταιρείες παραγωγής Self test αντί να τα διαθέσει για ουσιαστικά μέτρα ασφαλούς λειτουργίας των σχολείων»!!! 
Για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το «που το πάνε οι συνδικαλιστές» καταλήγοντας κατηγορούν  την Υπουργό Παιδείας επειδή «έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου υπερέκθεση στα τηλεοπτικά παράθυρα, εκφράζοντας την επιθυμία της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα προκαταλαμβάνοντας τις αποφάσεις της Επιτροπής των Επιστημόνων».