Τον Μάιο ξεκινούν οι εργασίες για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου

on .

KENTRO EMPORIOY YPOGRAFES 6 4 21

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει πλέον το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο ιστορικό - εμπορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς χθες ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «ΤΡΙΠΥΛΟΣ ΑΤΕΒΕ» υπέγραψαν την σύμβαση για την έναρξη του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 1,2 εκατ. ευρώ.
Η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το μεγαλύτερο υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και χρηματοδοτείται με κονδύλια του ΕΣΠΑ, ενώ όπως έγινε χθες γνωστό οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Μαΐου.

Οι παρεμβάσεις
Η περιοχή όπου θα υλοποιηθεί το έργο είναι το ιστορικό – εμπορικό κέντρο που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.
Τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά είναι:
- Αναβάθμιση της οδού Ανεξαρτησίας
- Ανάπλαση της πλατείας Αγίου Νικολάου με δημιουργία πλακόστρωτων επιφανειών και διαμόρφωση μικρών κήπων.
- Ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.
- Προμήθεια και εγκατάσταση αστικού εξοπλισμού.
- Φύτευση
- Αναβάθμιση δικτύου φωτισμού
- Εγκατάσταση συστήματος τηλεδιαχείρισης οδοφωτισμού.
Παράλληλα ο Δήμος έχει ξεκινήσει την διαδικασία για δύο ακόμη υποέργα που αφορούν στην υπογειοποίηση των κάδων και στην προμήθεια εξοπλισμού συστημάτων έξυπνης πόλης. Εκτός από τον Δήμο στο συγκεκριμένο έργο εμπλέκεται και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Το Επιμελητήριο θα υλοποιήσει τις δράσεις που αφορούν στην ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής, στην αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων, στην δημιουργία πλατφόρμας για την προώθηση των επιχειρήσεων και στη διοργάνωση δρώμενων με φορείς της πόλης για την ανάδειξη της περιοχής.

Θα ανακτηθεί η χαμένη αίγλη…
«Πιστεύουμε ότι θα συμβάλλει καταλυτικά για την αλλαγή της εικόνας αυτής της περιοχής και πως θα αποτελέσει την αρχή για να ανακτήσει την χαμένη της αίγλη» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος.
Στη χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου επισημαίνεται ότι η πρόταση για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ διαδικασία της δημοπράτησης ολοκληρώθηκε από την σημερινή.
«Βρισκόμαστε πλέον στο τέλος… Στο τέλος μιας επίπονης διαδικασίας που σημαίνει την αρχή για την εκτέλεση του έργου. Εντός του Μαΐου θα γίνει η εγκατάσταση του εργολάβου και πιστεύουμε πως σε ένα χρόνο από την έναρξη η εικόνα στην περιοχή θα έχει αλλάξει», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Γ. Αρλέτος.
Παράλληλα η Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει, είναι σε συνεχή συνεργασία με τον Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με το αποχετευτικό.