Δεν κινδυνεύει με κατάρρευση το γεφύρι στη Σκάλα Βραδέτου

on .

BRADETO PERA GEFYRI

• Δεν κινδυνεύει το γεφύρι στη Σκάλα Βραδέτου από τις καταπτώσεις που σημειώθηκαν παραπλεύρως του μνημείου διαβεβαιώνει ο Δήμος Ζαγορίου με αφορμή πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα, μεταξύ άλλων και του «Π.Λ.».
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος έχει διαπιστώσει εδώ και 10 ημέρες περίπου την κατάπτωση παλαιού τοίχου αντιστήριξης στο μονοπάτι, λίγα μέτρα πριν από γεφύρι. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Γιώργος Σουκουβέλος επικοινώνησε με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες καθόσον πρόκειται για μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την αυτοψία, προέκυψε πως η κατάπτωση οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις και δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση την στατικότητα του Γεφυριού.
Πάντως, ήδη έχει εκπονηθεί μελέτη από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την αντικατάσταση του τοίχου αντιστήριξης και την αποκατάσταση του μονοπατιού και τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να ξεκινήσει το έργο.
Ο Δήμος Ζαγορίου κάνει μάλιστα γνωστό πως έχει αναθέσει την αποκατάσταση και καθαρισμό της σκάλας Βραδέτου και Βίτσας από πέρυσι, αλλά λόγω καιρικών συνθηκών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.