Η Δικαιοσύνη θα διαλευκάνει τελικά τα όσα συμβαίνουν στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία

on .

SXEDIA SHMA

• Η Δικαιοσύνη θα έχει τον τελευταίο λόγο για τα όσα διαδραματίζονται στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» και αφορούν σοβαρή υπόθεση με παράνομες συνταγογραφήσεις, που αποκάλυψε ο Κώστας Καλτσής με ρεπορτάζ του στον «Π.Λ», προκαλώντας αναταράξεις στην τοπική κοινωνία, αλλά και τους φορείς, καθώς πρόκειται για έναν σημαντικό οργανισμό που προσφέρει υπηρεσίες σε εξαρτημένα άτομα από το 1994.
Χθες τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έφτασαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αιτήματα συμβούλων της Αντιπολίτευσης που ζητούσαν ενημέρωση από το Δήμαρχο, μιας και ως γνωστόν, ο Δήμος όπως και άλλοι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια Ηπείρου, Μητρόπολη Ιωαννίνων, Δικηγορικός Σύλλογος Εργατικό Κέντρο κ.α.), συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», πρ. δήμαρχος Θ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις πληροφορίες για αναφορές στις εισαγγελικές αρχές τόσο από τον Πρόεδρο της «Σχεδία», όσο και από τον ΟΚΑΝΑ, υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται το Κέντρο Πρόληψης, αλλά και την Αρχή Διαφάνειας. Παράλληλα, δήλωσε τη στήριξή του στον κ. Τζιμογιάννη, υπενθυμίζοντας ότι κατέχει τη θέση του Προέδρου εκπροσωπώντας το Δήμο, μετά από πρόταση της παράταξής του.

Πολύ σοβαρό θέμα…
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ έκανε λόγο για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει φτάσει πλέον στη Δικαιοσύνη, ενώ περιέγραψε τα όσα έπραξε η Δημοτική Αρχή μόλις ανέλαβε καθήκοντα.
Όπως είπε βρέθηκε αντιμέτωπη με μία οξύτατη αντιπαράθεση μεταξύ του Προέδρου της «Σχεδία» και του Επιστημονικά υπευθύνου της δομής. Η σύσταση που έγινε από την Δημοτική Αρχή ήταν να μην γίνουν ριζικές αλλαγές που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τη «Σχεδία», καθώς οι καταγγελίες και από τις δύο πλευρές ήταν πολύ σοβαρές. Στη συνέχεια ανέφερε ότι σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Σχεδίας» ο Πρόεδρος Στέφανος Τζιμογιάννης έθεσε θέμα απομάκρυνσης του επιστημονικού διευθυντή. Η πρόταση δεν εγκρίθηκε και ο ίδιος την παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση, η οποία έκρινε ότι είναι αναρμόδια για να προχωρήσει σε απόρριψη απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά από την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Κέντρου «Σχεδία» υπέβαλλε την παραίτησή του.
Ο Δήμος επικοινώνησε με τον αναπληρωτή του καθηγητή Πέτρο Σκαπινάκη να αναλάβει καθήκοντα μέχρι την λήξη της παρούσας θητείας, τον ερχόμενο Μάιο. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ο κ. Σκαπινάκης αποδέχθηκε αλλά στη συνέχεια ο κ. Τζιμογιάννης ανακάλεσε την παραίτησή του.