Την άμεση συντήρηση του Γεφυριού στη Σκάλα Βραδέτου ζητά η παράταξη «Όραμα για το Ζαγόρι»

on .

skala

• Σήμα κινδύνου για το «Πέρα Γεφύρι» στη Σκάλα του Βραδέτου, που απειλείται με κατάρρευση, εξέπεμψε προ ημερών ο Στέφανος Χρηστογούλας δημοσιεύοντας (και στον «Π.Λ.») χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αποδεικνύουν την κρισιμότητα της κατάστασης και κάλεσε κάθε υπεύθυνο να παρέμβει «πριν θρηνήσουμε ένα ακόμη πεσμένο γεφύρι»
Χθες με ανακοίνωσή της η παράταξη «Όραμα για το Ζαγόρι» με επικεφαλής τον Λ. Τσουμάνη υπενθύμισε πως «για την συντήρηση της Σκάλας Βραδέτου -Βίτσας είχαμε εγγράψει στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020, 30.000€. Η Δημοτική Αρχή με κατά πλειοψηφία απόφαση της οικονομικής επιτροπής (αρ.αποφ.111/2020κ) και έπειτα με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προχώρησε στην αναμόρφωση του κωδικού με αποτέλεσμα την μείωση του ποσού, από τον ΚΑ 647333.060 (Εξωραϊσμός μονοπατιών και Σκάλας Βραδέτου - Βίτσας) από 30.000 € σε 7.000€!».
Η παράταξη καταγγέλλει την ενέργεια της αναμόρφωσης αυτής, από την Δημοτική Αρχή και ζητά να μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση και την συντήρηση του μνημείου!