«Ορφανά» 25 κιλά χασίς κρυμμένα σε δασώδη περιοχή των Ιωαννίνων

on .

PERIPOLIKO ASTYNOMIKOS

• Απ΄ όλα είχε ο αστυνομικός… μπαξές του Σαββατοκύριακου στην Ήπειρο, με τις υποθέσεις να αφορούν διακίνηση ναρκωτικών, διαρρήξεις και κλοπές, παράνομη μεταφορών μεταναστών μέχρι και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας!
25 κιλά χασίς σε δάσος! 
Συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες σε περιοχή των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 
Ειδικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, είχε προηγηθεί ο εντοπισμός από αστυνομικούς δύο σάκων με ακατέργαστη κάνναβη, κρυμμένοι σε δασώδη περιοχή, η οποία τέθηκε υπό παρακολούθηση. 
Οι δυο αλλοδαποί συνελήφθησαν όταν προσέγγισαν με αυτοκίνητο την περιοχή προκειμένου να μεταφέρουν σε άλλο σημείο τα ναρκωτικά.  Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν: οι δύο σάκοι, που περιείχαν 21 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25 κιλών και 850 γραμμαρίων, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 6.400 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.
Εξιχνιάστηκε διάρρηξη 
-Ακόμη, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης ισόγειου διαμερίσματος που έγινε στις 27 Μαρτίου στην πόλη των Ιωαννίνων.  Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος εισήλθε στο διαμέρισμα παραβιάζοντας την πόρτα εισόδου και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 525 ευρώ, ρολόι και έγγραφα. 
-Επίσης εξιχνιάστηκε άμεσα ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας απόπειρα κλοπής από μονοκατοικία.  
Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία. 
Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία γυναίκας ότι άγνωστος εισήλθε στο σπίτι της σε χωριό του Δήμου Σουλίου, τράπηκε όμως σε φυγή όταν έγινε αντιληπτός από την ίδια. 
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του άνδρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά στην Ηγουμενίτσα. 
Και παράνομη μεταφορά…
Στην περιοχή του Βασιλικού Θεσπρωτίας συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών. 
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο σε ταξί, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στη χώρα. 
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς οδηγός είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από περιοχή της Θεσπρωτίας με σκοπό να τους μεταφέρει στον Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας. 
Το παραπάνω όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των αλλοδαπών καθώς και 5 κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Σύλληψη φυγόποινης
Στην Πρέβεζα συνελήφθη φυγόποινη ημεδαπή, καθώς, σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, σύμφωνα με την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για κλοπή κατά συναυτουργία.  Η γυναίκα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Αλλοδαπός… επιδειξίας 
Στα Γιάννενα συνελήφθη από αστυνομικούς της  Ομάδας ΔΙ.ΑΣ αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. 
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, σε κεντρική οδό των Ιωαννίνων προσέγγισε μια γυναίκα που κινούνταν πεζή και προέβη σε βάρος της σε πράξη που πρόσβαλε την αξιοπρέπειά της.