Παρατείνονται έως 19 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα στην Κακαβιά

on .

eody

 • Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η παράταση της ισχύος των μέτρων εισόδου στη χώρα. 
Αυτό σημαίνει ότι παρατείνονται έως τις 19 Απριλίου τα περιοριστικά μέτρα και στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς, ο οποίος θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με όριο 400 άτομα ημερησίως.
Επίσης είναι υποχρεωτική η προσκόμιση αρνητικού τεστ εντός 72 ωρών και η συμπλήρωση εντύπου PLF.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί rapid test, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.
Σε περίπτωση ανίχνευσης θετικού κρούσματος δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα.
Για όσους εισέρχονται στη χώρα προβλέπεται κατ' οίκον περιορισμός για 14 ημέρες, εξαιρουμένων των οδηγών εμπορευματικών φορτηγών.
 Δωρεάν rapid test σήμερα μπροστά από το Δημαρχείο Πρέβεζας
 • Συνεχίζονται οι  δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για κορονοϊό  σε σημεία του Δήμου Πρέβεζας. Στο πλαίσιο αυτό Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ  θα βρίσκεται σήμερα, Δευτέρα από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο (στην παραλία), προκειμένου να πραγματοποιήσει  δωρεάν Rapid test σε εργαζόμενους του δήμου αλλά και σε όσους δημότες το επιθυμούν. Η  διαδικασία είναι πολύ σύντομη, ενώ όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε δωρεάν ελέγχους  θα πρέπει να έχουν μαζί τους τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και την Αστυνομική τους ταυτότητα. Το αποτέλεσμα θα αποστέλλεται με sms στο κινητό τηλέφωνο του εξεταζόμενου. Για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν  μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033, ενώ θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (χρήση μασκών, αποστάσεις κλπ). 
 Στις 8 Απριλίου rapid test στους Ασπραγγέλους
 • Δωρεάν rapid tests στους κατοίκους του Δήμου Ζαγορίου θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, 8 Απριλίου από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ. στην έδρα του Δήμου στους Ασπραγγέλους, η Περιφέρεια Ηπείρου  και ο Δήμος Ζαγορίου, σε συνεργασία με την ΚΟΜΥ Ιωαννίνων και την 6η ΥΠΕ
 Απομακρύνονται διαφημιστικές πινακίδες στο Δήμο Αρταίων
 • Ο Δήμος Αρταίων στοχεύοντας στην ασφάλεια της κυκλοφορίας πεζών και οδηγών, στην αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, ενημερώνει  για την άμεση αποξήλωση-απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων που έχουν τοποθετηθεί με μη νόμιμο τρόπο σε κοινόχρηστους χώρους και επιφάνειες, σε στύλους ΔΕΗ, πινακίδες σήμανσης ΚΟΚ κ.α.
Επισημαίνεται ότι έχει δοθεί ήδη διάστημα 6 μηνών προθεσμία, ώστε να αφαιρεθούν τυχόν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και επιγραφές. Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, να το πράξουν, αλλιώς θα αναγκαστεί ο Δήμος να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες με δικά του συνεργεία.
 Παράταση αιτήσεων για το αλιευτικό καταφύγιο
 • Παρατείνεται έως 14 Μαΐου ο χρόνος υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των θέσεων στο αλιευτικό καταφύγιο και στο Βαθύ, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας. Παράλληλα, όσοι οφείλουν λιμενικά τέλη προηγούμενων ετών για τα σκάφη τους στο Αλιευτικό καταφύγιο και το αλιευτικό καταφύγιο Βαθύ μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους το έως τις 20 Απριλίου.  
Πληροφορίες στην υπηρεσία του Λιμενικού Ταμείου  Πρέβεζας στο τηλ.: 2682022478,  στο φαξ: 2682022365 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..