Σπείρα νεαρών είχε ρημάξει σχολεία στα Γιάννενα!

on .

FAROS PERIPOLIKO

Σχολικά συγκροτήματα είχε βάλει στο στόχαστρο συμμορία στα Γιάννενα και σε διάστημα 6 περίπου μηνών είχε «χτυπήσει» εννιά φορές! Η Ασφάλεια ταυτοποίησε ως δράστες δυο νεαρούς (ο ένας μάλιστα ανήλικος), ενώ από την αναφορά της Αστυνομίας προκύπτει ότι υπήρχαν και άλλοι συνεργοί.
Συνολικά εξιχνιάστηκαν επτά κλοπές και δυο απόπειρες, ενώ σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία και υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα.
Από χρήματα έως τρόφιμα!
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αξιολόγηση στοιχείων και ευρημάτων, οι δύο κατηγορούμενοι μαζί με άγνωστους συνεργούς τους είχαν ενωθεί και οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε σχολικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας κιγκλιδώματα ή τζαμαρίες παραθύρων. Ακολούθως, αφαιρούσαν από τους χώρους των κυλικείων και των σχολικών αιθουσών χρηματικά ποσά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και τρόφιμα.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι νεαροί δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 22-09-2020 έως 11-03-2021 και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν 7 κλοπές και 2 απόπειρες, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 4.000 ευρώ.
Έκλεψε κινητό
Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και άλλες υποθέσεις κλοπών.
Άμεσος ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψη ημεδαπού από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για κλοπή που έγινε προχθές στην πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εισήλθε σε καφετέρια και αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος κινητό τηλέφωνο, αξίας 700 ευρώ. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα στο σημείο κατάφεραν να τον εντοπίσουν εντός πολυκατοικίας όπου είχε κρυφτεί.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.
Άρπαξε μοτοποδήλατο
Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη στην Πρέβεζα μια ανήλικη αλλοδαπή για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί την εντόπισαν να σπρώχνει μοτοποδήλατο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι το είχε κλέψει έξω από συνεργείο μοτοποδηλάτων.
Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης, συνελήφθη ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος βρίσκονταν μαζί με τη συλληφθείσα και επιχείρησε να διαφύγει τον αστυνομικό έλεγχο.