«Δεν ήταν ανεπαρκείς οι μελέτες για τα έργα οδοφωτισμού...»

on .

ODOFOTISMOS FOTA

• Στις πρόσφατες δηλώσεις της Τατιάνας Καλογιάννη σχετικά με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στα Γιάννενα απάντησε χθες ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για ανεπάρκεια των σχετικών μελετών.

Όπως σημείωσε με νόημα, «η μία μελέτη – της Πρέβεζας- έγινε επί της τότε Αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, η δεύτερη – του Δήμου Ιωαννιτών – επί της δικής μου εποπτείας, και έγιναν με τα ίδια κριτήρια. Άρα δεν ευσταθεί ότι δεν ξέραμε να κάνουμε τις μελέτες. Υπήρχαν όμως κάποιοι όροι που πρέπει να αλλάξουν». Ο κ. Καχριμάνης διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και οι διαγωνισμοί για τους οδοφωτισμούς στους Δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας θα προχωρήσουν. «Είναι ένας αγώνας που αξίζει να τον ολοκληρώσουμε, ώστε να κερδίσουν και οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών και οι Δήμοι, οι οποίοι μετά την παρέλευση της δωδεκαετίας, θα έχουν στη διάθεσή τους έναν φωτισμό διάρκειας», σημείωσε. Να σημειωθεί ότι η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε το β΄ πρακτικό «β΄ φάσης- Στάδιο Β. Διάλογος της Επιτροπής Διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου».

Οι τρεις εταιρίες που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής στο επόμενο στάδιο είναι: 1.Ένωση INTRAKAT- OMEXOM ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.- VETTE 2. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- FOTAGONLED A.E. 3. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.