Συμφωνία για σύσταση Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού

on .

kotes

• Σε συμφωνία για τη σύσταση Μίας Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού, που να εκφράζει το σύνολο του κλάδου, κατέληξαν, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Φ. Αραμπατζή, οι επικεφαλής των δύο σχημάτων, που είχαν προχωρήσει στην ετοιμασία ξεχωριστών φακέλων, κ. κ. Γιάννης Βλαχάκης και Τριαντάφυλλος Ζούρας.
Σε συνάντηση στο Υπουργείο υπό την Υφυπουργό, συμφωνήθηκε:
-να κατατεθεί ένας και ενιαίος φάκελος, που αντιστοιχεί, με βάση τα λεγόμενα τους, στο 90% της παραγωγής και της μεταποίησης, αντίστοιχα.
- η Διεπαγγελματική να οργανωθεί και να λειτουργήσει κατά τα διεθνή πρότυπα προς όφελος της ελληνικής παραγωγής, των πτηνοτρόφων και των επιχειρήσεων.
«Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη εάν αναλογιστεί κανείς ότι η κυοφορία της ιδέας έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2018. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τον κ. Βλαχάκη και τον κ. Ζούρα, οι οποίοι πραγματικά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν θετικά, με αίσθημα υπευθυνότητας, στην πρωτοβουλία του Υπουργείου», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Αραμπατζή σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση.