Φεστιβάλ Φωτομετρία με έμπνευση από την ελληνική Επανάσταση

on .

fotometria

• Με το δικό του τρόπο, το φεστιβάλ Photometria αποτίνει φόρο τιμής προς εκείνους που είναι υπεύθυνοι για την απελευθέρωση της χώρας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, το φετινό 13ο κατά σειρά φεστιβάλ φωτογραφίας θα έχει τίτλο «(UN)LUCKY (R)EVOLUTION», ένα λογοπαίγνιο που εμπνεύστηκε από δύο στοιχεία, σύμφωνα με τους διοργανωτές του. Την Ελληνική Επανάσταση και των εορτασμό των 200 χρόνων (evolution), αλλά κάνοντας και μία κριτική στο θέμα της εξέλιξή μας [(r)evolution)] και τον αριθμό 13 για τη διοργάνωση που κατά τους περισσότερους θεωρείται και γρουσούζικος αριθμός [(un)lucky].
Φέτος το φεστιβάλ Photometria θα διεξαχθεί από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 3 Οκτωβρίου στην πόλη των Ιωαννίνων. Ωστόσο, οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τις 20 Σεπτεμβρίου.
Το πρόγραμμα
Συνοπτικά, το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει την έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2021 (Un)lucky (R)evolution, που θα φιλοξενηθεί στο Δημαρχείο Ιωαννίνων (περιβάλλοντας χώρος), έκθεση με τίτλο «Αποτυπώματα μνήμης. Τεκμήρια κοινωνικής και πολιτισμικής ιστορίας των Ιωαννίνων» που θα παρουσιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη και φωτογραφικές εκθέσεις από ονόματα όπως οι Justine Tjallinks, Βασίλης Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Παπαδημητρόπουλος, Μιχαήλ Παππάς, Όλγα Στεφάτου κ.α. που θα φιλοξενηθούν σε διάφορους χώρους της πόλης.