Διαδικτυακή εκδήλωση από το ΒΕΤ Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

bet

• Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Θα το φας και θα σε φάει: από τη διατροφική παράδοση στις επιδημίες» θα διεξαγάγει το Εργαστήριο Οικολογίας του Τμήματος ΒΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Πέμπτη, 1 Απριλίου και ώρα 18.00.
Οι φοιτητές του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών που παρακολούθησαν το μάθημα «Πολιτισμική Οικολογία» (διδάσκουσα Καλλιόπη Στάρα) και το μάθημα «Προέλευση και εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών» (διδάσκων John M. Halley) απαντούν σε ερωτήματα όπως τι γνωρίζουμε για τη θήρευση και βρώση άγριων ζωικών ειδών όπως οι νυχτερίδες, οι καρχαρίες και οι παγκολίνοι και αν η εντατική εμπορευματοποίηση ειδών που αποτελούν παραδοσιακά πιάτα σε διάφορες κοινωνίες ανά τον κόσμο σχετίζεται με την εμφάνιση μολυσματικών ασθενειών.
Θα μιλήσουν οι φοιτητές/τριες: Αικατερίνη Καλούτσα, Βασιλική Σαπουντζή, Ταξιάρχης Δανέλης, Κατερίνα Κλάδου, Λαέρτης-Βασίλειος Μπέχλης, Ελένη Κωνσταντινίδου, Μάξιμος-Γεώργιος Παντελιδάκης-Χατζόπουλος, Άρτεμις Ταλιούρα, Θοδωρής Γιωννάς-Μασσέλος, Ευτυχία Συμεωνίδου και Κατερίνα Κηροποιού. Συντονίζει η Καλλιόπη Στάρα. Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης είναι https://youtu.be/1uJ-HTKpeSk.