Με 300 ηλεκτρικές κλίνες ενισχύεται το Πανεπ. Νοσοκομείο

on .

dourouti

Με 300 ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας και 22 σετ χειρουργικών εργαλείων, συνολικού προϋπολογισμού 1.136.000 ευρώ ενισχύεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ειδικότερα ο εξοπλισμός κατά κατηγορία είναι ο εξής:
1. Εκατό (100) ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Α με προϋπολογισμό 430.000.00 €.
2. Διακόσιες(200) ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας τύπου Β με προυπολογισμό 496.000 €.
3. Εικοσιδύο (22) σετ χειρουργικών εργαλείων για τις ανάγκες των χειρουργείων του ΠΓΝΙ, με προϋπολογισμό 210.000 €.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Νοσοκομείου, «τα παραπάνω είδη αποτελούσαν πάγια και διαχρονικά αιτήματα για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΠΓΝΙ και για τον τεχνολογικό και λειτουργικό μετασχηματισμό του». Τέλος εξαίρει «την απροσμέτρητη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου και του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη προσωπικά, στη χρηματοδοτική στήριξη (είτε από εθνικούς πόρους, είτε από πόρους ΕΣΠΑ), αλλά και στην ηθική και λειτουργική στήριξη που συνεχίζει να του παρέχει».
Κόντρες συνδικαλιστών
Ενώ το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά του κορωνοϊού και συνεχώς εκσυγχρονίζεται, στο παρασκήνιο μαίνεται μια άλλη «μάχη» αυτή των συνδικαλιστών. Η συνδικαλιστική οργάνωση ΔΑΣ του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρεται σε επεισόδιο μεταξύ δύο προϊσταμένων νοσηλευτριών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και στον υποδιευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, δεν τις στήριξαν, αλλά αντίθετα χαρακτήρισαν ψευδές το καταγγελλόμενο γεγονός. Επίσης προσθέτει ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, ενώ υποστηρίζει ότι η υπόθεση θα μπορούσε να λήξει άμεσα με μια ειλικρινή συγνώμη και να μην εξελιχθεί «σε μια ιστορία εργασιακής τρομοκράτησης».
Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβασης ΠΓΝΙ, με ανακοίνωσή της επιτίθεται με αοριστίες κατά του Διοικητή, του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων, κάνει λόγο για ΕΔΕ που διενεργούνται, για απαγόρευση επικοινωνίας ανάμεσα στα νοσηλευτικά τμήματα κ.α.