Περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από τη διαχείριση των νεκρών ζώων

on .

provata

• Η Ήπειρος είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας στην οποία έχει αρχίσει η εφαρμογή του Προγράμματος Διαχείρισης των νεκρών ζώων, όπως ανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.
Το πρόγραμμα αφορά βοοειδή, αιγοπρόβατα και πτώματα ζώων που εντοπίζονται στο επαρχιακό ή εθνικό οδικό δίκτυο, Όσοι έχουν ή εντοπίζουν νεκρά ζώα θα πρέπει να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2108960100 που ανήκει στην εταιρία που έχει αναλάβει το έργο χωρίς καμία επιβάρυνσή τους.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, για τις κτηνοτροφικές μονάδες «η περισυλλογή των νεκρών ζώων είναι υποχρεωτική και θα λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία δήλωσης θανάτου και διαγραφής τους στις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Εκτός αυτού προβλέπεται αποζημίωση για τα βοοειδή που είναι άνω των 48 μηνών (ή 24 μηνών από ξένες χώρες) και για τα αιγοπρόβατα που είναι άνω των 18 μηνών. Πρέπει όλοι, κτηνιατρικές υπηρεσίες, δήμοι, συνεταιρισμοί και κτηνοτρόφοι να συνεργαστούν για την επιτυχία του προγράμματος που διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και προστατεύει το περιβάλλον».