Θ. ΜΠΕΓΚΑΣ: Η Δημ. Αρχή έχει βαλτώσει και στο θέμα της κεντρικής πλατείας…

on .

unesko

• «Τα Γιάννενα έχουν βαλτώσει, δεν πάει άλλο». Αυτό τόνισε χθες ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» Θ. Μπέγκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, Θ. Γιωτίτσα και Δημ. Ναστο, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρα γεγονότα που δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη!
Αφορμή για την σκληρή κριτική της παράταξης η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Ελισάφ να προτείνει μέσω της Οικονομικής Επιτροπής την ένταξη για χρηματοδότηση του έργου της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», βάσει της μελέτης που προέκυψε από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που η προηγούμενη Δημ. Αρχή προκήρυξε, με μικρές προσαρμογές. Κι αυτό όπως ανέφερε ο Θ. Μπέγκας αιφνιδιαστικά και χωρίς να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο, όπως είχε υποσχεθεί.
Ο κ. Μπέγκας έκανε μια σύντομη αναδρομή στο ζήτημα της κεντρικής πλατείας αναδεικνύοντας την ασυνέπεια λόγων και πράξεων της Δημοτικής Αρχής από την προεκλογική περίοδο μέχρι και σήμερα.
«Με την ανάληψη των καθηκόντων της δήλωνε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη για την πλατεία, αισθητικά αναβαθμισμένη και μικρότερου κόστους, πράγμα που δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα […] Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της έχει φροντίσει ώστε το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης να έχει ουσιαστικά απενταχθεί από το διασφαλισμένο χρηματοδοτικό εργαλείο του ΕΣΠΑ και επιχειρεί την ένταξη της «αποδιοπομπαίας» για την ίδια μελέτης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με αμφίβολα αποτελέσματα λόγω περιορισμένων πόρων και ανταγωνιστικότητας του προγράμματος. Την ίδια στιγμή στην εισήγησή της στην Οικονομική Επιτροπή θέτει και την παράμετρο πιθανής συγχρηματοδότησης από ίδιους πόρους, ενώ από το ΕΣΠΑ ήταν διασφαλισμένο το 100% της χρηματοδότησης», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρ. δήμαρχος.
Παράλληλα, έκανε λόγο για επικίνδυνη και εμπαθή Δημοτ. Αρχή σε σχέση με τους προκατόχους της, που απαξιώνει για μια ακόμα φορά τα συλλογικά όργανα του Δήμου.
Σκόπιμη παραπλάνηση
Από την μεριά του, ο δημ. σύμβουλος Θ. Γιώτιτσας, μίλησε για μια επιχείρηση παραπλάνησης εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής αποδομώντας το επιχείρημα που προβάλει περί ολοκληρωμένης παρέμβασης.
«Η αύξηση του προϋπολογισμού από 1,2 εκ. ευρώ που είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ στα 5,2 εκ. ευρώ που είναι η πρόταση στο ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, δε σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση. Η αρχική εκτίμηση που υπήρχε ήταν πριν τη διενέργεια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και χωρίς έχουν γίνει οι μελέτες εφαρμογής του έργου», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Ο δημ. σύμβουλος Δημ. Νάστος από την πλευρά του έκανε λόγο για μια Δημοτική Αρχή που διέπεται από αναξιοπρέπεια, άγνοια, μιζέρια, υπερβολή και κυρίως εμπάθεια απέναντι στα όσα έκανε η δική του παράταξη τα χρόνια που διοίκησε το Δήμο. «Στερεί από τους Γιαννιώτες σημαντικά έργα που θα άλλαζαν την όψη του Δήμου μόνο και μόνο επειδή δεν μπορεί να δεχτεί ότι είναι συνέχεια όσων της παραδώσαμε…», ανέφερε, χαρακτηριστικά.