Τα δελτία μεταφοράς για καυσόξυλα βάζουν «φρένο» στη λαθροϋλοτομία

on .

KAYSOKSYLA 22 3 2021

• Απάντηση στις αιτιάσεις των επαγγελματιών εμπορίας καυσόξυλων που ζητούν να καταργηθούν τα διπλά δελτία μεταφοράς δίνει το Δασαρχείο Ιωαννίνων, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και του «Π.Λ.», τονίζοντας πως η ρυθμιστική διάταξη που εφαρμόζει βοηθάει στον περιορισμό της λαθροϋλοτομίας στην περιοχή μας. Στην ανακοίνωση του Δασαρχείου, την οποία υπογράφει ο Δασάρχης κ. Χρήστος Λαγός, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
1) Τα δελτία μεταφοράς αποτελούν το μοναδικό παραστατικό στοιχείο μέσω του οποίου ελέγχεται η διακίνησή των δασικών προϊόντων.
2) Δεν επηρεάζουν τον ανταγωνισμό δεδομένου ότι παρέχονται δωρεάν και δεν έχουν καμία επίπτωση στην διαμόρφωση της τιμής του τελικού προϊόντος.
3) Ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός όπως κάποιοι διατείνονται διότι και τους φερόμενους ως ανταγωνιστές τους προμηθεύουν οι έμποροι καυσόξυλων οι οποίοι διακινούν πάνω από το 90% της συνολικής ποσότητας προς τους τελικούς καταναλωτές, τους εμπόρους άλλων περιοχών, σε μάντρες οικοδομικών υλικών, κάποια πρατήρια καυσίμων και διάφορα market».
Το Δασαρχείο καταλήγει στην ανακοίνωσή του τονίζοντας πως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να ασκεί με τον προσήκοντα τρόπο τα καθήκοντά του και να εφαρμόζει κάθε μέτρο που θεωρεί ότι είναι απαραίτητο σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας.