Στα Γιάννενα το 27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας

on .

synedrio
• Aπό 16 έως 18 Απριλίου, θα διεξαχθεί το Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας. Οι εργασίες της 27ης διοργάνωσης με πανελλήνιο και διεθνή χαρακτήρα, θα φιλοξενηθούν online, σε 13 παράλληλες αίθουσες και σε ασφαλές – covid free περιβάλλον.
Το Συνέδριο είχε προγραμματιστεί να «επιστρέψει» στα Γιάννενα, μετά από 19 χρόνια, καθώς στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών είχε διεξαχθεί με επιτυχία το 2002, το 8ο Συνέδριο. Ωστόσο οι υγειονομικές συνθήκες, επιβάλλουν τη διεξαγωγή του διαδικτυακά, με στόχο την ασφάλεια διοργανωτών, ομιλητών και συμμετεχόντων.
Παράλληλα με το 27ο Επιστημονικό Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, θα διεξαχθεί το 15ο Διεθνές Forum Φοιτητών Ιατρικής και Νέων Ιατρών, το οποίο φέτος θα είναι ανανεωμένο, με εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με ειδική αναφορά στον COVID-19 που άλλαξε τα δεδομένα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως, μεταξύ άλλων, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η μοναδικότητα του συγκεκριμένου Συνεδρίου έγκειται στο γεγονός ότι δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές (Ιατρικής και όχι μόνο) να παρουσιάζουν τις δικές τους εργασίες, όντας οι ίδιοι ομιλητές, βάζοντάς τους από νωρίς στη διαδικασία παραγωγής επιστημονικού έργου, από τα πρώτα κιόλας βήματα της ακαδημαϊκής τους ζωής, παρέχοντάς τους ερεθίσματα για ουσιαστική εμβάθυνση στην Ιατρική Επιστήμη και την επιστημονική έρευνα. 
Στη φετινή διοργάνωση, οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 1.500!