ΠΡΕΒΕΖΑ 2021: «Χορός Ελευθερίας» για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

on .

GEORGAKOS PAROYSIASH 21 3 21

• «Xoρός Ελευθερίας» είναι ο τίτλος του εμβλήματος που θα συνοδεύει τις εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή «Πρέβεζα 2021» υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας τοπικούς φορείς και πολιτιστικούς συλλόγους, Δήμους από την Ήπειρο και την ελληνική επικράτεια, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.
Η παρουσίαση του εμβλήματος και των δράσεων πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τους επικεφαλής της Επιτροπής «Πρέβεζα 2021» και πιο συγκεκριμένα τον Δήμαρχο Πρέβεζας και Πρόεδρο της Επιτροπής Ν. Γεωργάκο, τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως & Πρεβέζης Χρυσόστομο, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Παιδείας Αθηνά Κωνσταντάκη και τον πρόεδρο του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις» Ν. Καράμπελα.
Ο κ. Γεωργάκος (ως Δήμαρχος και ως πρόεδρος της Επιτροπής «Πρέβεζα 2021») εξέφρασε την τιμή, την συγκίνηση και την χαρά του για την παρουσίαση των δράσεων που θα φιλοξενήσει η περιοχή, αναλύοντας στη συνέχεια τα στοιχεία του εμβλήματος που, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί, αποδίδουν το στίγμα της Πρέβεζας και την αποστολή της Επιτροπής.
Στο έμβλημα απεικονίζονται: στην βάση το κύμα η θάλασσα που περιβάλλει την Πρέβεζα αέναο κύμα φωτός του πολιτισμού της Ελλάδας, η ελληνική σημαία με την άσβεστη φλόγα του γένους, στο φόντο το περίγραμμα του μνημείου των Σουλιωτισσών στο Ζάλογγο σύμβολο υπέρτατης αυτοθυσίας, στο κέντρο το δελφίνι στο άλμα ελευθερίας του σύμβολου της Πρέβεζας, το οποίο ξεπροβάλει σαν τον αριθμό δύο δίπλα στην πρώτη Σουλιώτισσα, γράφοντας το ηρωικό 21 των Ελλήνων και της Ελευθερίας.
Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό του 2021 ως έτος ελευθερίας υπογραμμίζοντας ότι το 1821 θα πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για τους διαχρονικούς αγώνες του έθνους μας.
Στη συνέχεια η αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας παρουσίασε τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του 2021 από τον Δήμο Πρέβεζας υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Πρέβεζα 2021» και «Ελλάδα 2021» και συνεργαζόμενους φορείς. Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντάκη οι δράσεις (διαδικτυακά μέχρι στιγμής) παρουσιάζονται είτε μέσα από το Κανάλι του Δήμου στο YouTube είτε μέσα από τη Δημοτική Ραδιοφωνία, ενώ ο Μάϊος θα είναι αφιερωμένος στην μαθητική κοινότητα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης οι οποίες, μαζί με όλες τις εκδηλώσεις αναλυτικά περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής «preveza2021.gr».