Καταιγίδες, άνεμοι και... χιόνι στα ορεινά του Ν. Ιωαννίνων!

on .

BROXH OMPRELA STASH

Το επίσημο ξεκίνημα της φετινής άνοιξης στη χώρα μας και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο σηματοδοτεί η σημερινή εαρινή ισημερία, όμως ο χειμώνας δεν λέει να μας... εγκαταλείψει και ο καιρός τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να θυμίζει Δεκέμβριο παρά Μάρτιο!
Πιο συγκεκριμένα, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδόθηκε χθες έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, σύμφωνα με το οποίο ο καιρός αλλάζει ραγδαία σήμερα, Σάββατο από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και από τις βραδινές ώρες στα ορεινά με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τόσο αύριο, Κυριακή όσο και την ερχόμενη Δευτέρα.
Με βάση το Δελτίο της ΕΜΥ, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των Δήμων και των πολιτών.
Βροχές και χιόνια...
Πιο αναλυτικά, σήμερα η ημέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις και κάποια διαστήματα με ήλιο, από τις απογευματινές ώρες όμως θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Στα ορεινά της περιοχής μας και της Δυτ. Μακεδονίας από το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνές.
Αύριο, Κυριακή τις πρωινές και εκ νέου από τις απογευματινές ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, και τη δυτική Στερεά. Παράλληλα, το βράδυ θα σημειωθούν εκ νέου χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της περιοχής μας και στη Δυτική Μακεδονία.
Τέλος, τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα βορειοδυτικά ημιορεινά. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Όσο για τη θερμοκρασία, η μέγιστη τιμή της σήμερα στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα είναι 10 βαθμοί Κελσίου, ενώ αύριο και τη Δευτέρα ανεβαίνει και ενδέχεται να φτάσει έως τους 18 βαθμούς.