Τελικά πήγε όντως στα... αζήτητα η ανταποδοτική ανακύκλωση;

on .

ANAKYKLOSH

• Δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης το οποίο στα Γιάννενα ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους με τα εγκαίνια του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα η παράταξη του Λάζαρου Νάτση «Πολίτες για την Ανατροπή», η οποία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει την παρουσία πολλών επισήμων τον Φεβρουάριο του 2020 στα εγκαίνια λειτουργίας του Πολυχώρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης.
Όπως σημειώνει, το σχέδιο προέβλεπε την εγκατάσταση εννέα οικίσκων ανταποδοτικής ανακύκλωσης στην πόλη μας, με τον Δήμο Ιωαννιτών να είναι ένας εκ των πέντε Δήμων που επιλέχθηκε για το πρόγραμμα και προσθέτει με νόημα:
«Αν και σε κάθε δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος φροντίζει να ενημερώνει το σώμα για την εξέλιξη διαφόρων ζητημάτων, ουδέποτε μέχρι και σήμερα το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε οποιαδήποτε ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος». Κάνει δε γνωστό πως σε σχετική ερώτηση, προ ημερήσιας διάταξης στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε πως το πρόγραμμα έχει πάει στα... αζήτητα!
Καταλήγοντας, η παράταξη Νάτση επισημαίνει πως «η αναποτελεσματικότητα της ανακύκλωσης και άρα η μη ουσιαστική μείωση του όγκου των απορριμμάτων που στέλνει η πόλη στο εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι είναι χρήματα από την τσέπη των δημοτών για τα ανταποδοτικά».