Στα όρια επιστημονικής φαντασίας οι κατηγορίες του Συλλόγου Εργαζομένων

on .

EMBOLIO
• Στα όρια της επιστημονικής φαντασίας βρίσκονται οι κατηγορίες που της  προσάπτει,  σχετικά με τους εμβολιασμούς, αλλά και τη διασπορά του κορωνοϊού ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών.  
 «Κατηγορεί την Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.»- αναφέρει μεταξύ άλλων- ότι χώρισε τους εργαζόμενους σε δυο ομάδες, όπου την μεν μια ομάδα δήλωσε για δυνατότητα εμβολιασμού, τη δε άλλη την άφησε εκτός λίστας. Επίσης αναφέρει ότι οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς του ιού και χώροι υπερμετάδοσης.
Η απάντηση προς τον Σύλλογο είναι σαφής και ξεκάθαρη:
1. Έχει τέτοια δυνατότητα η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.» να παρεμβαίνει σε μια κεντρική διαδικασία που αποφασίζεται από τον ΕΟΔΥ και την επιτροπή εμβολιασμών;
2. Αν δεχτούμε ότι έχει τέτοια δυνατότητα, ποιο είναι το κριτήριο με το οποίο διαχώρισε τους εργαζόμενους; 
Επειδή οι απαντήσεις είναι προφανείς, θεωρούμε ότι άλλοι είναι οι λόγοι που βγήκε το σχετικό Δελτίο Τύπου. Παρόλα αυτά, για ενημέρωση των πολιτών, δηλώνουμε ότι η Διοίκηση του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.», μια μέρα πριν το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου, έστειλε έγγραφο προς όλες τις υπεύθυνες αρχές (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Εργασίας, Ειδική Επιτροπή Εμβολιασμών) όπου αφ’ ενός ζητάει να ενημερωθεί πως υπήρξε αυτή η δυνατότητα σε ένα μέρος των εργαζομένων, αφετέρου προτρέπει να ενταχθούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας στον εμβολιαστικό προγραμματισμό».
 Η Διοίκηση του Οργανισμού αντικρούει επίσης τον ισχυρισμό του Συλλόγου ότι οι χώροι εργασίας είναι αποδεδειγμένα χώροι διασποράς, τονίζοντας ότι: «Όσα κρούσματα έχουν προκύψει σε εργαζόμενους, προερχόταν από το οικογενειακό τους περιβάλλον και μόλις ερχόταν σε γνώση της Διοίκησης  άμεσα, τηρούνταν οι οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας γι’ αυτό τον λόγο και δεν υπήρξε καμία διασπορά σε άλλους εργαζόμενους ή ωφελούμενους».