Στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 70-74

on .

EMBOLIO

• Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας. Αύριο, Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες με υποκείμενα νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου (σ’ αυτή την ομάδα περιλαμβάνονται άτομα με μεταμόσχευση οργάνων ή που βρίσκονται σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, άτομα με νεφρική ανεπάρκεια, κυστική ίνωση, καρκίνο υπό αγωγή, χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος, και άτομα σε ανοσοκαταστολή).
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών στις 26 Μαρτίου, ακριβώς μια εβδομάδα μετά, και τις αμέσως επόμενες ημέρες, αρχές Απριλίου, θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 65-69 ετών.
Πως θα κλειστεί το ραντεβού
Με δυο τρόπους θα μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ραντεβού, όταν ανοίξει η πλατφόρμα:
1.Πολίτες που δεν έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
Ο πολίτης μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας αποστέλλοντας στο 13034 γραπτό μήνυμα (SMS) με το ΑΜΚΑ και το επώνυμό του (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Άμεσα, θα λάβει γραπτό μήνυμα, που θα τον ενημερώνει εάν είναι δικαιούχος εμβολιασμού με βάση την πληθυσμιακή προτεραιοποίηση του εθνικού σχεδίου εμβολιασμών. Στη συνέχεια, μπορεί να εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού COVID-19 (emvolio.gov.gr) για να προγραμματίσει το ραντεβού του.
2.Πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση
Οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση (μέσω της πλατφόρμας ehealth.gov.gr), και εφόσον θα καθίστανται δικαιούχοι εμβολιασμού, θα λάβουν ένα γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους από τον αριθμό 13034, που θα τους ειδοποιεί ότι έχει πραγματοποιηθεί προ-κράτηση ραντεβού. Το γραπτό μήνυμα θα αναφέρει τον Κωδικό Ραντεβού, την ημερομηνία και ώρα εμβολιασμού και το προτεινόμενο εμβολιαστικό κέντρο. Ως εμβολιαστικό κέντρο προ-επιλέγεται το πλησιέστερο διαθέσιμο με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα που έχει δηλωθεί. Ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ή να τροποποιήσει το προ-κρατημένο ραντεβού του εντός 120 ωρών.