Συλλαλητήριο για πανδημία και αστυνομία σήμερα στα Γιάννενα

on .

NTOYNTOYKA

• Συλλαλητήριο θα λάβει χώρα σήμερα, Τετάρτη και ώρα 6 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και αιτήματα τα οποία σχετίζονται με την πανδημία και τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.
Το συλλαλητήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο σχετικού καλέσματος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Το ΕΚΙ με ανακοίνωσή του ζητάει από σωματεία, συλλόγους και πολίτες να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση. Στα αιτήματά της περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, ενώ απορρίπτει κάθε περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό. 
Άλλες ανακοινώσεις
• Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο απευθύνει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Μετάλλου Ν. Ιωαννίνων, ενώ κάνει λόγο για κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα. 
• Σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινείται και το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας, το οποίο επιτίθεται στην Κυβέρνηση επειδή, όπως τονίζει, περνάει τον ένα αντεργατικό και αντιλαϊκό νόμο μετά τον άλλο.