«Ξεκρέμαστοι» οι πτυχιούχοι του Τμημ. Επιστήμης Υλικών!

on .

ELISAF BLETSAS KATSOYRAS AYGEROPOYLOS 4 3 21

• Εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επαγγελματικής αποκατάστασης οι πτυχιούχοι του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους οποίους το ΤΕΕ αρνείται να αναγνωρίσει πλήρη δικαιώματα μηχανικού, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η ένταξή τους στην αγορά εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Το πρόβλημα είναι σοβαρό και χθες τέθηκε προς συζήτηση σε συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Σ’ αυτήν παρευρέθηκαν, εκτός από τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Επιστήμης Υλικών (ΠΑ.Σ.Δ.Μ.Ε.Υ) Αθανάσιος Κατσούρας και ο Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Απόστολος Αυγερόπουλος.

Πολυτεχνείο, αλλά...
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, μεταξύ άλλων, τονίστηκε ότι ο κλάδος της Επιστήμης των Υλικών τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο των σύγχρονων διεθνών τάσεων και επισήμων ερευνητικών και επαγγελματικών προτεραιοτήτων, συνδυάζει γνώσεις Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Μαθηματικών με σκοπό την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων για την πιστοποίηση και παραγωγή νέων υλικών σε εργαστηριακή και βιομηχανική κλίμακα.
Όσον αφορά στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισημάνθηκε ότι αποτελεί Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής, ωστόσο, οι απόφοιτοί του παραμένουν χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες ομαλής ένταξης και κατάλληλης απορρόφησής τους στην αγορά εργασίας, λόγω της άρνησης του κεντρικού ΤΕΕ να τους αναγνωρίσει πλήρη δικαιώματα μηχανικού. Από πλευράς του Δήμου δόθηκε η διαβεβαίωση του Μωυσή Ελισάφ ότι στέκεται στο πλευρό του κλάδου.