Η συνέχιση της διαδικτυακής διδασκαλίας υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία 4 Διαφώνησε το Πανεπ. Ιωαννίνων με το τελικό κείμενο

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Οι συνθήκες λειτουργίας των Πανεπιστημίων, τέθηκαν μεταξύ άλλων, στην έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε προχθές υπό την προεδρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Σύνοδος εξέφρασε την αγωνία της για το γεγονός ότι η συνέχιση της διαδικτυακής διδασκαλίας υποβαθμίζει τις πανεπιστημιακές σπουδές και την αξία των πτυχίων των φοιτητών. Και ζήτησε από την Κυβέρνηση να ορίσει με προσοχή και σεβόμενη τις προτάσεις των επιμέρους Τμημάτων, τους όρους επαναφοράς των Πανεπιστημίων στην κανονικότητα, διασφαλίζοντας όλες τις σχετικές υγειονομικές προϋποθέσεις και εξετάζοντας μεταξύ άλλων τον, κατά προτεραιότητα, εμβολιασμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Παράλληλα, τονίστηκε ότι η κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων δυσχεραίνει τη λειτουργία των Α.Ε.Ι. σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την επόμενη μέρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι μια μη-αποδεκτή μορφή διαμαρτυρίας, αφού εντέλει συρρικνώνει το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Δεν συναίνεσε το Πανεπ. Ιωαννίνων
Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όπως κάνει γνωστό με χθεσινή ανακοίνωσή της, αρνήθηκε να συναινέσει στη σύνταξη του τελικού κειμένου του ψηφίσματος της Συνόδου Πρυτάνεων, επιμένοντας στο κείμενο της πρόσφατης απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, στο οποίο εκφράζονταν η διαφωνία της σε επέμβαση της Αστυνομίας.
Επισημαίνεται ότι οι προηγούμενες αποφάσεις της Συγκλήτου ευθυγραμμίζονται με τα συγκεκριμένα αιτήματα των φοιτητών που αναφέρονται α) στις αντιρρήσεις για την παρουσία ειδικού σώματος αστυνομίας στα Πανεπιστήμια και την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο, β) την υποχρηματοδότηση της ανώτατης εκπαίδευσης και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου και γ) την άρτια ολοκλήρωση του εργαστηριακού και κλινικού εκπαιδευτικού έργου με τη λήψη των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων.