Παράταση στις θητείες των Επιμελητηρίων κατά ένα έτος

on .

EPIMELHTHRIO IOANNINON

• Στην παράταση κατά ένα έτος των θητειών των επιμελητηρίων για την οποία όπως τόνισε κατατέθηκε σχετική τροπολογία, αναφέρθηκε μιλώντας χθες στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης.
«Εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και κλειστών καταστημάτων, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές των επιμελητηρίων» σημείωσε ο υπουργός,
Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις δημόσιες συμβάσεις στην Ολομέλεια, ο κ. Γεωργιάδης ενημέρωσε επίσης τη Βουλή ότι με διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση «δεν θα προσμετράται, για την επανεκλογή του προέδρου επιμελητηρίου, θητεία διανυθείσα, από εκλογή σε αντικατάσταση, για οποιονδήποτε λόγο, του αρχικώς εκλεγέντος προέδρου, ανεξαρτήτως διάρκειας αυτής».
Όπως ανέφερε ο, υπάρχουν κάποιοι πρόεδροι επιμελητηρίων, οι οποίοι είτε ανέλαβαν στην πρώτη τους θητεία κατόπιν πολιτικής συμφωνίας, διαδεχόμενοι άλλον πρόεδρο, είτε πήραν τη θητεία τους μετά από την εκδημία του προκατόχου τους και «είναι αδικία αυτοί οι πρόεδροι να μην μπορούν να ξαναβάλουν υποψηφιότητα, δεδομένου ότι δεν είχαν δύο πλήρεις θητείες».
Εστιάζοντας στην δυνατότητα παράτασης κατάθεσης των ισολογισμών των επιμελητηρίων, ο Άδωνις Γεωργιάδης όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, είπε ότι αφαιρείται το πρόστιμο διότι πολλά επιμελητήρια δεν έχουν καταφέρει να καταθέσουν τους ισολογισμούς τους εγκαίρως και πλέον τους δίνεται παραπάνω χρόνος για να εκπληρώσουν αυτή την υποχρέωση που έχουν.