Αισθητός και στα Γιάννενα ο σεισμός της Ελασσόνας

on .

SEISMOGRAFOS
• Αισθητός σε όλη την Ήπειρο έγινε ο χθεσινός σεισμός των 6 ρίχτερ που είχε επίκεντρο περιοχή της Ελασσόνας Λάρισας, χωρίς όμως να έχουν καταγραφεί ζημιές. Στη Λάρισα σημειώνονταν συνεχώς μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να έχει μέγεθος 5,2 ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, καθώς η περιοχή  είναι γνωστή για τη δραστηριότητά της και η δόνηση των 6 ρίχτερ δεν προκάλεσε έκπληξη. «Ο σεισμός που έγινε σήμερα είναι περίπου στο όριο των σεισμών που δίνει η περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης.
Οι σημαντικότερες ζημιές καταγράφονται στο χωριό Δαμάσι, στο οποίο κατέρρευσε τοιχοποιϊα σε σχολείο, ωστόσο δεν υπήρχαν μέσα μαθητές και στο Μεσοχώρι, όπου απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα. 
Σημειώνεται ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε πολλές γειτονικές  πόλεις, όπως τα Τρίκαλα και η Κοζάνη. Προκλήθηκαν φθορές και κατολισθήσεις, καθώς και καταρρεύσεις κτισμάτων.
Ο Βασίλης Καραστάθης, σεισμολόγος και αναπληρωτής διευθυντής στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, υποστήριξε σε δηλώσεις του που μετέδωσε η ΕΡΤ ότι «ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολύ μεγάλη ακτίνα. Είχαμε τηλεφωνήματα από Πρέβεζα, Κιάτο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμη περιοχές. Πέρα από την ανησυχία προκάλεσε και βλάβες λόγω εγγύτητας στα αστικά κέντρα της Ελασσόνας, του Τυρνάβου, της Λάρισας και των Τρικάλων». Στην περιοχή μετέβη χθες κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Επικρατείας Θεόδωρο Λιβάνιο, ενώ ο Στρατός άρχισε να στήνει σκηνές για να διανυκτερεύσουν οι κάτοικοι χωριών που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.