Η Κόνιτσα «πόλος» έλξης για τους λάτρεις της περιπέτειας!

on .

ANARRIXHTIKO PEDIO AMARANTOS KONITSA
• Πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων εναλλακτικού τουρισμού προσφέρει η περιοχή της Κόνιτσας, στην οποία εξάλλου εδώ και χρόνια γίνονται διάφορες δραστηριότητες που εντάσσονται στα λεγόμενα «extreme sports», όπως ράφτινγκ, κανό καγιάκ, αλεξίπτωτο πλαγιάς, fly fishing κ.λ.π..
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η διάνοιξη νέων αναρριχητικών διαδρομών σε τρία τοπικά πεδία, με τον Δήμο Κόνιτσας να έχει επίσης στα πλάνα του τη δημιουργία Σχολής με ειδίκευση στα αθλήματα περιπέτειας, φιλοδοξώντας να καταστήσει την περιοχή πόλο έλξης για τους λάτρεις τους όχι μόνο από τη χώρα μας αλλά και από το εξωτερικό!
 Σε τρία πεδία...
Στα 611.240 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη και προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Αλβανίας - EX_TOUR». Στο πλαίσιό του ο Δήμος Κόνιτσας, ο οποίος συμμετέχει στο έργο μαζί με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Πρεμετής, ολοκλήρωσε πρόσφατα τη διάνοιξη 80 διαδρομών σε τρία αναρριχητικά πεδία. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο αναρριχητικό πεδίο στην περιοχή Αμάραντου, δίπλα στα ιαματικά λουτρά, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση, δυνατότητες διαμονής και πολύ καλή ποιότητα βράχου. Ένα δεύτερο αναρριχητικό πεδίο έγινε κοντά στο χωριό Καλόβρυση και πολύ κοντά στο Μπουραζάνι που αποτελεί περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ενώ μόλις δύο χιλιόμετρα από την πόλη της Κόνιτσας, στο φαράγγι του «Μπούσι», δημιουργήθηκε ένα τρίτο αναρριχητικό πεδίο μικρής και μεσαίας δυσκολίας. Όπως αναφέρει ο Δήμος, «οι εξορμήσεις στα νέα αυτά αναρριχητικά πεδία μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, ποδήλατο βουνού ή ακόμα και επίσκεψη στις φυσικές ιαματικές πηγές του Αμαράντου και των Καβασίλων».
 Σχολή Extreme Sports!
Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τουριστικούς κλάδους στην περιοχή της Κόνιτσας κι αυτό δικαιολογεί την πρωτοβουλία του Δήμου να ανοίξει τις συγκεκριμένες αναρριχητικές διαδρομές.  Δεν σταματάει όμως εδώ. Στο πλαίσιο του έργου «EX_TOUR» περιλαμβάνεται επίσης η εκπόνηση ενός οδικού χάρτη για τη δημιουργία Σχολής Extreme Sports, από την οποία θα αποφοιτούν πιστοποιημένοι επαγγελματίες και εκπαιδευτές. Η Σχολή θα φιλοξενηθεί στην Αναγνωστοπούλειο Σχολή στην Κόνιτσα, μέρος της αποκατάστασης της οποίας θα γίνει με δαπάνες του έργου. Εκτός των προαναφερθέντων, θα διοργανωθεί και μία τετραήμερη θερινή κατασκήνωση στην περιοχή της Κόνιτσας με τη συμμετοχή διεθνούς φήμης επαγγελματιών του αθλητισμού περιπέτειας, ενώ προβλέπεται και η συμμετοχή του Δήμου σε θεματικές τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό για την προώθηση της διασυνοριακής περιοχής ως ενιαίου τουριστικού προορισμού στον χώρο των υπαίθριων δραστηριοτήτων αθλητικής αναψυχής. 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ