Κατάληψης συνέχεια στην Πρυτανεία Ιωαννίνων

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Το θέμα συζήτησε η Σύγκλητος χθες σε έκτακτη συνεδρίασή της, η οποία εξέφρασε την αντίθεσή της σε πιθανή αστυνομική επέμβαση, ενώ παράλληλα, συζήτησε και το θέμα της τηλεκπαίδευσης, τονίζοντας πως πρέπει το ίδρυμα να επανέλθει στη διδασκαλία με φυσική παρουσία φοιτητών. Σύμφωνα με τη Σύγκλητο, κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές που είναι στο πτυχίο και έχουν εργαστήρια και κλινικές οι οποίες δεν γίνονται.
Για το λόγο αυτό εξάλλου προτείνει να προχωρήσει άμεσα ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού που εμπλέκεται σε εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα, καθώς και να πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι (rapid test) όλων των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση.
Η Μ. Τζούφη
Την απόφαση της Συγκλήτου σχολιάζει με ανακοίνωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Σύγκλητος και οι πρυτανικές αρχές του, στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αρνούνται την επέμβαση της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των φοιτητών που διαμαρτύρονται ειρηνικά ενάντια στο νόμο «Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη» και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, τα οποία παραμένουν κλειστά εδώ και ένα χρόνο με ευθύνη της κυβέρνησης….».