Μηνυτήρια αναφορά για τα «εισαγόμενα» κρούσματα!

on .

KORONOIOS TEST

• Μηνυτήρια αναφορά με υπέβαλε χθες ο Δικηγόρος Άρτας Άρης Τάτσης, με αφορμή δηλώσεις και ανακοινώσεις για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ήπειρο με «φόντο» τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που υπάρχουν τον τελευταίο μήνα και τα οποία οδήγησαν στο «κόκκινο» το Δήμο Αρταίων.
Ο κ. Τάτσης ειδικότερα εστιάζει στην είσοδο ατόμων από την Αλβανία που ήταν φορείς του ιού, αναφερόμενος τόσο στη δήλωση που είχε κάνει ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης να μη χρεώνονται αυτοί στα «στατιστικά» στοιχεία της Π.Ε. Ιωαννίνων, όσο και σε δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου στο protothema. gr, o οποίος είχε αναφερθεί σε «κόλπα» στα οποία μετέρχονται άτομα προερχόμενα από την Αλβανία, προκειμένου να νοσηλευτούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Στη μήνυσή του ο κ. Τάτσης, παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του κ. Δημητρίου, ότι κάποιοι από αυτούς «με το που περάσουν τα σύνορα δηλώνουν στον οδηγό του λεωφορείου ότι δεν αισθάνονται καλά και πως αντιμετωπίζουν πόνο στην καρδιά με αποτέλεσμα ο οδηγός να τους μεταφέρει άμεσα στο Κέντρο Υγείας Δελβινακίου, όπου υποβάλλονται σε rapid τεστ το οποίο βγαίνει φυσικά θετικό», ζητά αναλυτικά στοιχεία.
«Από τα επιστημονικά δεδομένα που έχουν δημοσιευθεί από την έναρξη της επιδημίας covid 19 και βεβαίως τα δεδομένα της κοινής πείρας είναι στατιστικώς απίθανο φορέας της νόσου αυτής να συνχρωτισθεί με άλλους εντός λεωφορείου επί μακρό χρονικό διάστημα χωρίς να μεταδώσει τον ιό σε συνεπιβάτες... Είναι δε έργο της ανάκρισης να ανεύρει τους παθόντες στους οποίους μεταδόθηκε ο ιός από τους ως άνω», υπογραμμίζει ο δικηγόρος Άρτας ζητώντας από τον Εισαγγελέα Άρτας να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση.