Διήμερες κινητοποιήσεις στις Φυλακές Σταυρακίου

on .

fylakes

• Σε έναν νέο κύκλο κινητοποιήσεων προχωρούν οι υπάλληλοι εξωτερικής φρούρησης στα καταστήματα κράτησης όλης της χώρας ζητώντας την ικανοποίηση αιτημάτων όπως η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων προσωπικού και η καταβολή δεδουλευμένων.
Στις δύο συνεχόμενες εικοσιτετράωρες απεργίες που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, συμμετέχει, όπως ανακοίνωσε και η Ένωση Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών Ιωαννίνων, κατάστημα που επίσης αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.
 Στα Γιάννενα
Η Ένωση με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι για αυτό το διήμερο θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης και θα γίνονται μεταγωγές στα νοσοκομεία για όσους υπάρχει κίνδυνος ζωής, στα οποία δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών. Στο μεταξύ, αύριο, Τρίτη θα γίνει ένστολη αλλά άοπλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του προσωπικού της Εξωτερικής Φρουράς έξω από την πύλη των Φυλακών Σταυρακίου.
 Τα αιτήματα
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης στα καταστήματα κράτησης και ειδικότερα στην Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης. Παράλληλα, χαρακτηρίζει δίκαια τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα του κλάδου και γι’ αυτό αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων για σήμερα, Δευτέρα και αύριο, Τρίτη, καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλλει η Ομοσπονδία ζητώντας την επίλυσή τους είναι  η κάλυψη των εκατοντάδων κενών οργανικών θέσεων της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης, η άμεση αποζημίωση των χιλιάδων οφειλόμενων δεδουλευμένων ημερησίων αναπαύσεων (ρεπό) καθώς και όλων των νυχτερινών ωρών, εξαιρέσιμων και αργιών των παρελθόντων ετών, η αύξηση των κονδυλίων για την αποζημίωση της πέρα του πενθημέρου εργασίας, η άμεση αντικατάσταση του συνόλου των υπηρεσιακών οχημάτων της Υπηρεσίας, αλλά και το δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης του προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης καταστημάτων κράτησης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία.