Αναζητούν «κοινή συνισταμένη» για τη διαχείριση των απορριμμάτων

on .

APORRIMMATA DIAXEIRISH

• Συνάντηση για να βρεθεί συμβιβαστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων, είχαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Νίκο Καλαντζή και Θωμά Μπέγκα αντίστοιχα.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή του ο κ. Ντακαλέτσης παρουσίασε στον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ.Σ.Α. την ανάλυση του υφιστάμενου πλαισίου διαχείρισης – κοστολόγησης των Αστικών Στερεών Αποβλήτων, το κείμενο της οποίας είχε αποστείλει από την Τετάρτη στον Πρόεδρο του Συνδέσμου. Την εν λόγω ανάλυση, εκπόνησε ο Δήμος Δωδώνης, μετά από απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου, για την οποία θα πρέπει να ενημερωθεί και το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ηπείρου.
Συμφωνήθηκε να εξεταστούν από τις υπηρεσίες του ΦΟΔΣΑ τα σενάρια που προτείνονται και να αξιοποιηθούν οι προτάσεις που θα κριθούν αναγκαίες ώστε να δημοπρατηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων. Η τελική απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, στο οποίο ως γνωστόν υπάρχουν διιστάμενες απόψεις ως προς τη λειτουργία κυρίως των ΣΜΑ.