Ευέλικτοι χώροι εργασίας μπορούν να λειτουργήσουν και στα Γιάννενα

on .

IWG GRAFEIO ESOTERIKOMISAHLIDHS XRHSTOS IWG

• Με την πανδημία του κορωνοϊού που… σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, αναπόφευκτο είναι να δημιουργηθούν νέες τάσεις και στους χώρους εργασίας.

Ήδη, ως γνωστόν, πολλοί εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν από το σπίτι, μια κατάσταση μάλιστα που ίσως υιοθετηθεί και στη μετά covid εποχή! Η τηλεργασία κερδίζει συνεχώς έδαφος, ενώ την ίδια ώρα οι επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους για να λειτουργήσουν μέσα σε μια νέα κανονικότητα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η International Workplace Group (IWG), διεθνής πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας, με παρουσία και στη χώρα μας από το 1998, παρέχει έτοιμους επαγγελματικούς χώρους που προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.
Το ελληνικό τμήμα της IWG σήμερα λειτουργεί 9 ειδικά διαμορφωμένα κτίρια, 8 στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της χώρας. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η Ήπειρος, καθώς όπως αναφέρει σε ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στον «Π.Λ.» ο Διευθύνων Σύμβουλος της IWG κ. Χρήστος Μισαηλίδης, τα Γιάννενα θα μπορούσαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο ευέλικτων χώρων εργασίας.
Η συνέντευξη
Ερ.: Ποια είναι η IWG και τί είναι οι ευέλικτοι χώροι εργασίας που κερδίζουν έδαφος τα τελευταία έτη;
-Η IWG ( www.iwgplc.com ) είναι ο νούμερο ένα πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας παγκοσμίως, με 30 χρόνια εμπειρία στην παροχή επιχειρηματικών λύσεων ακινήτων. Σήμερα έχει παρουσία σε 120 χώρες, με 3.500 σημεία. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας που παρέχει είναι διαμορφωμένοι γραφειακοί χώροι, από τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι πελάτες και επιχειρήσεις μπορούν να ενοικιάσουν τον χώρο που θέλουν, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστούν, χωρίς να επιβαρύνονται με το αρχικό κόστος διαμόρφωσης που θα είχαν στην περίπτωση απευθείας ενοικίασης γραφειακού χώρου. Το μοντέλο αυτό εργασίας προσφέρει πλήρη ευελιξία στους πελάτες μας, μέσω των προϊόντων που διαθέτουμε. Χώροι γραφείων, κοινόχρηστοι χώροι εργασίας, αίθουσες συνεδριάσεων, εικονικά γραφεία, είναι μερικά από τα προϊόντα τα οποία προσφέρει και επιτρέπει σε άτομα και επιχειρήσεις να εργάζονται με τον τρόπο που θέλουν.

Ερ.: Τί είδους εταιρείες προτιμούν τέτοιους χώρους;
-Η IWG παρέχει εξειδικευμένες λύσεις σε όλων των ειδών τις επιχειρήσεις. Οι ευέλικτοι χώροι εργασίας είναι η ιδανική λύση τόσο για ελεύθερους επαγγελματίες και start ups εταιρείες που έχουν μικρότερες ανάγκες σε γραφειακούς χώρους, όσο και σε μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να προσθέσουν ευελιξία στο real estate portfolio τους, αλλά και να καλύψουν ανάγκες όπως: να επεκτείνουν τους γραφειακούς τους χώρους, να δημιουργήσουν υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις πέραν των κεντρικών τους γραφείων και να οργανώσουν νέα projects σε βολικές τοποθεσίες.

Ερ.: Τι εννοούμε με την έννοια Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας. Ποιες τάσεις διαμορφώνονται;
-Η πανδημία έχει αναδείξει την ανάγκη για ευελιξία παγκοσμίως. Οι επιχειρήσεις πλέον, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο σύνολο ευέλικτων μορφών εργασίας τόσο λόγω των συνθηκών που ζούμε την περίοδο αυτή, αλλά και λόγω του ότι ο τρόπος εργασίας είχε ήδη αρχίσει να διαφοροποιείται καιρό τώρα. Θα καταλήξουμε λοιπόν, σε ένα υβριδικό μοντέλο που θα περιλαμβάνει εργασία από το σπίτι και ένα μείγμα παραδοσιακών γραφειακών χώρων με εκτενέστερη χρήση των ευέλικτων χώρων εργασίας. Έτσι, το νέο αυτό μοντέλο προσφέρει καλύτερο work life balance στους εργαζόμενους αλλά και cost saving στην εκάστοτε εταιρεία.

Ερ.: Έχετε παρατηρήσει αντίστοιχο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις σε πόλεις της Ηπείρου;
-Με δεδομένο ότι οι Ελληνικές εταιρείες έχουν υποκαταστήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, αρκετοί υπάρχοντες πελάτες μας έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να υπάρχουν δικά μας επιχειρηματικά κέντρα έτσι ώστε να στεγάσουν την εταιρεία τους. Επίσης, πρέπει να αναφερθεί πως κάθε μεγάλη πόλη έχει και μικρές τοπικές επιχειρήσεις που λόγω έλλειψης επαγγελματικού χώρου των 20-30 τμ, οι δικοί μας ευέλικτοι χώροι ταιριάζουν απόλυτα.

Ερ.: Ποια είναι τα σχέδια της IWG για την αγορά της Ηπείρου; Τι ακριβώς παρέχετε με την πρότασή σας και τι οφέλη μπορεί να έχει για έναν επενδυτή;
-Η ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας αυξάνεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς. Προκειμένου να επισπεύσουμε τη δημιουργία του πανελλαδικού μας δικτύου πέρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης που ήδη έχουμε παρουσία, προσθέτουμε και στην Ελλάδα το Franchising στην στρατηγική ανάπτυξής μας. Αναζητούμε λοιπόν και στα Γιάννενα φιλόδοξους επιχειρηματίες, ώστε να διευρύνουμε γρήγορα μαζί το πανελλαδικό δίκτυό μας δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των τοπικών επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών αλλά και των νεοφυών επιχειρήσεων. Το μοντέλο franchise δημιουργεί ένα ολοκαίνουργιο είδος επενδυτικής ευκαιρίας στον συγκεκριμένο ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Στο παγκόσμιο οικονομικό κλίμα του σήμερα, το να γίνει κάποιος συνεργάτης franchise μπορεί να του προσφέρει μια υψηλή απόδοση χαμηλού κινδύνου, καθώς ο κόσμος κάνει στροφή προς έναν τρόπο εργασίας που ανταμείβει την ευελιξία. Οι franchisees έχουν πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει ο Όμιλος, όπως πρόσβαση στο παγκόσμιο πελατολόγιο της εταιρείας, κέντρα υποστήριξης που παρέχουν τη βέλτιστη εξυπηρέτηση πελατών από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της IWG, σύστημα διαχείρισης αιτημάτων πωλήσεων για τα κέντρα από όποιο μέρος του κόσμου και αν βρίσκονται, καθώς και υποστηρικτικό υλικό marketing. Η IWG ενδιαφέρεται να συνομιλήσει με τοπικούς επιχειρηματίες για την ανάπτυξη του επιχειρηματικού κέντρου μέσω franchise ώστε το προσεχές διάστημα και τα Γιάννενα, που είναι για μας σημαντική περιοχή επιχειρηματικής δραστηριότητας, να αποκτήσει ένα σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο ευέλικτων χώρων εργασίας.