Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

on .

leoforeio

• Με παρέμβασή του ο Υφυπουργός Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλος τη Δευτέρα σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιούσαν 20 ενώσεις τουριστικών λεωφορείων, απάντησε στα δίκαια αιτήματα του κλάδου.
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων με νομοθετική ρύθμιση μειώνονται τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων στο 50% για το 2021. Επίσης με νομοθετική ρύθμιση για την είσπραξη της ακατάσχετης αποζημίωσης μείωσης θέσεων, ο υφυπουργός είπε ότι θα μπορούν να την πάρουν όλοι οι συνάδελφοι ασχέτως φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.
Έτσι οι Ενώσεις και Σωματεία Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων από όλη την Ελλάδα, που συμμετέχουν στην κίνηση, αποφάσισαν σε ένδειξη καλής θέλησης να αναστείλουν την πανελλαδική κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη.
Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση άκουσε τα δίκαια αιτήματά τους, και στο μέτρο του εφικτού, έδωσε λύσεις. Και κάνει γνωστό ότι προγραμματίζει άμεσα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών για την επίλυση και των υπολοίπων προβλημάτων του κλάδου.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προωθούμε τα υπόλοιπα προβλήματα του κλάδου μας, που τόσα χρόνια μένουν άλυτα με κύρια ευθύνη των εκπροσώπων μας», καταλήγει η ανακοίνωση.