Καλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δει στη Λίμνη το καταστροφικό ανάχωμα!

on .

ANAXOMA AMFITHEAS

• «Ανοιχτή επιστολή» προς την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, απευθύνει ο πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ιωαννίνων κ. Αριστείδης Σωτηριάδης, με αφορμή την επίσκεψή της στην περιοχή μας για να παραστεί στην 108η επέτειο Απελευθέρωσης της

πόλης. Στην επιστολή του ο κ. Σωτηριάδης καλεί την Πρόεδρο να επισκεφθεί την παραλίμνια περιοχή της Αμφιθέας για να δει και από κοντά τις καταστροφικές συνέπειες του «αναχώματος», θέμα που, όπως αναφέρει ο κ. Σωτηριάδης, η ίδια γνωρίζει καλά, καθώς υπήρξε η αρχική εισηγήτρια εκδίκασης των προσφυγών του Συλλόγου Περιβάλλοντος όταν υπηρετούσε στο ΣτΕ.
Η ανοιχτή επιστολή του κ. Σωτηριάδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας
Καλώς ήλθατε στα Γιάννενα με την πρώην όμορφη, καταγάλανη και πεντακάθαρη Λίμνη μας.
Επ’ ευκαιρία της παραμονής σας και επειδή υπήρξατε η αρχική εισηγήτρια εκδίκασης των προσφυγών του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, που αφορούσαν την οριοθέτηση της Λίμνης Παμβώτιδας, όταν υπηρετούσατε στο Σ.τ.Ε., καλόν θα είναι να επισκεφθείτε την περιοχή Αμφιθέας, προκειμένου να διαπιστώσετε «ιδιοίς όμμασι» τα πραγματικά και φυσικά όρια της Παμβώτιδας, αλλά και τη θέση του αμαρτωλού αναχώματος, το οποίο απέκοψε την επικοινωνία της Λίμνης με το τεράστιο υγροβιότοπο και τις πηγές, τις ζωτικές εκτάσεις της Λίμνης.
Το ανάχωμα αυτό αναγνώρισε ως όριο της Παμβώτιδας, το Ε’ Τμήμα του Σ.τ.Ε. με τις καταστροφικές για τη Λίμνη μας (και με αριθμούς 2060/18 και 2127/18) αποφάσεις του, απορρίπτοντας τις προσφυγές του Συλλόγου και κάνοντας δεκτές τις αντίθετες παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.
Δεν θα είναι λοιπόν άσκοπη η επίσκεψή σας στην Αμφιθέα για ενημέρωσή σας, αλλά και των πρώην συναδέλφων σας για τις αντιπεριβαλλοντικές και εγκληματικές για την Παμβώτιδα αποφάσεις τους, που διευκολύνουν τις καταστροφικές ενέργειες των αρνητών της αποκατάστασης του οικοσυστήματος της Λίμνης μας.
Μετά πλείστης τιμής
Αριστείδης Σωτηριάδης
πρώην Πρ. Συλλόγου Περιβάλλοντος»