Κινητοποιήσεις ξεκινούν από Τετάρτη οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

on .

TOYRISTIKO LEOFOREIO

• Σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων από την ερχόμενη Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, προς το υπουργείο Οικονομικών, για το μείζον θέμα της απαλλαγής πληρωμής των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ., φτάσαμε στα μέσα Φεβρουαρίου και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση σχετικά με το θέμα»!
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν «τον Δεκέμβριο του 2019 προπληρώσαμε ως οφείλαμε τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, όπως και όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων. Από τον Φεβρουάριο 2020 όμως, μετά τα κυβερνητικά μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, τα τουριστικά λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν, και οι επιχειρήσεις μας έμειναν ουσιαστικά χωρίς έργο. Η αναμενόμενη ανάκαμψη του τουρισμού δεν ήλθε κατά την διάρκεια όλου του προηγούμενου έτους και τα έσοδα των επιχειρήσεών μας μηδενίστηκαν. Ερχόμαστε λοιπόν τώρα, ακριβώς ένα έτος μετά, και καλούμαστε να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για οχήματα που δεν κυκλοφόρησαν!
»Μετά από δεκάδες αναφορές κυβερνητικών και μη, βουλευτών στο κοινοβούλιο, μετά από δεκάδες έγγραφα από σχεδόν όλες τις Ενώσεις από όλη την Ελλάδα, μετά από πολλές τηλεδιασκέψεις και διάφορους άλλους τρόπους ανάδειξης του προβλήματος, φτάσαμε λίγες μέρες πριν την εκπνοή της παράτασης πληρωμής των τελών κυκλοφορίας να μην έχουμε συγκεκριμένη απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών για το μεγάλο αυτό θέμα.
»Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, απαιτούν την άμεση υλοποίηση μέτρων στήριξης από την πλευρά της Πολιτείας, ένα εκ των οποίων είναι και η μη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ.».
Γι’ αυτό 15 και πλέον Ενώσεις και Σωματεία Ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων και γραφείων από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη ως την Θράκη και από την Ήπειρο ως το Βόρειο Αιγαίο ζητούν άμεσα την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021, τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπλήρωσαν το 2019.