Έρχεται Ν/Σ που θα προστατεύει τους παραγωγούς από τις αθέμιτες πρακτικές

on .

feta

Την κατάθεση, το αμέσως επόμενο διάστημα, νομοσχεδίου του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση και διασφάλιση του εισοδήματος των αγροτών, το οποίο θα προστατεύει τους παραγωγούς από τις αθέμιτες πρακτικές που αναπτύσσονται εις βάρος τους, προανήγγειλε ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασ. Κόκκαλη για την προστασία του αγροτικού εισοδήματος από αθέμιτες πρακτικές.
Όπως, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός «στο πλαίσιο της ενίσχυσης και διασφάλισης του εισοδήματος των αγροτών μας, θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή τις επόμενες ημέρες, ένα νομοσχέδιο υπέρ των παραγωγών μας, το οποίο θα τους προστατεύει από τις αθέμιτες πρακτικές που αναπτύσσονται εις βάρος τους.
Που θα επιτρέπει στους αγρότες μας να ενισχύσουν την διαπραγματευτική τους θέση, που θα υποχρεώνει την ύπαρξη σαφών και ξεκάθαρων όρων στις συμφωνίες που θα συνάπτονται μεταξύ αυτών και των αγοραστών των προϊόντων τους.
Που θα ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα πληρωμών, τα οποία θα τους επιτρέπουν να προγραμματίσουν την δραστηριότητά τους και τη ζωή τους. Ένα νομοσχέδιο που προβλέπει και έναν ελεγκτικό μηχανισμό, για να εξασφαλίσει την τήρησή του».
Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «απέναντι στην πρωτόγνωρη κρίση του κορωνοϊού, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξεδίπλωσε μια τεράστια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας και της οικονομίας. Το 2020 διατέθηκαν 24 δις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας ενώ το 2021 έχουν προϋπολογιστεί 7,5 δις για την αντιμετώπισή της.
Παράλληλα, συνεχώς ανακοινώνονται νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των πολιτών. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, η κυβέρνηση μας στάθηκε δίπλα στον έλληνα αγρότη».
Και πρόσθεσε ότι «μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης προχωράμε στον εκσυγχρονισμό και στην καθετοποίηση των παραγωγικών γραμμών. Στοχεύουμε στον αγρότη-επιχειρηματία και στην καθετοποίηση, που θα επιτρέψει την μεγιστοποίηση του αγροτικού εισοδήματος. Στην ανάδειξη ισχυρών συλλογικών σχημάτων, που θα επιτρέψουν την αύξηση της ισχύος των παραγωγών μας».