Ενίσχυση των πορτοκαλοπαραγωγών ζητούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

on .

mantarinia

• Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα και του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη, με θέμα: «Καταβολή οικονομικής ενίσχυσης πορτοκαλιών που επλήγησαν από την πανδημία covid-19 και τον παγετό που ακολούθησε το κύμα ψύχους “Μήδεια”». Την ερώτηση συνυπογράφει και η Γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη.
Όπως μεταξύ άλλων, αναφέρουν «…το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής πορτοκαλιών να παραμένει ακόμα στα δένδρα, ενώ όσα και όταν διατίθενται, οι τιμές στον παραγωγό είναι εξευτελιστικές.
Λόγω δε του ενσκήψαντος κύματος ψύχους «Μήδεια» και του επακόλουθου εξ αυτού παγετού και επειδή ακριβώς η παραγωγή παραμένει ακόμα στα δένδρα σε πολλές περιοχές, παρατηρούνται ήδη ζημιές στα πορτοκάλια που δεν έχουν διατεθεί, όπως στην Αργολίδα, την Ηλεία, την Άρτα κ.α. η έκταση και ένταση των οποίων θα καταστούν σαφείς τις αμέσως επόμενες ημέρες…».
Παράλληλα επισημαίνουν ότι «έως σήμερα οι πορτοκαλοπαραγωγοί δεν έχουν λάβει ουδεμία οικονομική ενίσχυση ως πληγέντες από την πανδημία» και ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό να συμπεριλάβουν τους παραγωγούς στους πληττόμενους κλάδους, καθώς και να επισπευσθεί η εκτιμητική διαδικασία και η αποζημίωση των ζημιών.