Εντείνονται οι έλεγχοι για τα αδέσποτα στα Γιάννενα

on .

SKYLI ADESPOTO

Μία έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο διάστημα από πλευράς του Δήμου Ιωαννιτών όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων που εξακολουθεί να υφίσταται στην πρωτεύουσα της Ηπείρου.
Εξάλλου, υπάρχει πλέον εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, ο Νίκος Τσόλης, με αρμοδιότητα τη διαχείριση των αδέσποτων και τη λειτουργία του καταφυγίου του Δήμου, για την αναβάθμιση του οποίου έχουν ήδη γίνει σημαντικά βήματα, με κυριότερο την δρομολογούμενη επέκταση της δομής.

Εντείνονται οι έλεγχοι
Στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την πιο αποτελεσματική διαχείριση των αδέσποτων έγινε σύσκεψη στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας, του κ. Τσόλη και υπηρεσιακών παραγόντων.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης έγινε εκτενής συζήτηση γύρω από τον ουσιαστικό έλεγχο που αφορά την πιστή τήρηση των κανόνων της διαβίωσης των δεσποζόμενων ζώων, την εγκατάλειψη ζώων, καθώς επίσης και για το σοβαρό πρόβλημα που προκύπτει με δηλητηριάσεις σκύλων στην πόλη μας. Αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι προς κάθε κατεύθυνση.

Ο ιδιοκτήτης οφείλει...
Με αφορμή τη σύσκεψη ο Δήμος υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ότι κάθε ιδιοκτήτης κατοικίδιου ζώου υποχρεούται να προβαίνει απαραίτητα στην ηλεκτρονική σήμανσή του και να προσκομίζει αντίγραφο στον Δήμο, όπως επίσης και να προχωρά στον εμβολιασμό του για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας και στην τοποθέτηση σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλικής κονκάρδας. «Αυτές οι ενέργειες προβλέπονται από το νόμο και η παραβίαση τους έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων», σημειώνει ο Δήμος.
Εξάλλου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου και για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26513-61165 και 26513-61380.